HELLAS GELUKKIGE WINNAAR IN MATIGE DERBY

Den Haag – De derby tussen de handballers van Hercules en Hellas bracht voor de fans van de beide partijen weer de nodige spanning. Technisch gezien, was het een matige vertoning. Hellas won na een sterke opleving in de tweede helft met 22-23 en pakte daarmee de strohalm die overleven in de eredivisie mogelijk maakt.

Hercules lag in de eerste helft nog redelijk op koers voor de tweede winst in de degradatiepoule.

Bij 7-4, met sterk spel van Nick Masmeijer, leek er nog niet veel aan de hand. Onder aanvoering van de opnieuw uitblinkende Loek van Bergen en Henegouwen lukte het Hellas toch bij de rust de balans te herstellen: 14-14.

Na het wisselen deelden de Hellenen binnen tien minuten de genadeklap uit. Semmy Stigter, Wessel Coster, Kevin Kersten en Norbert Laernoes (2x) zorgden voor 15-19.

De inmiddels bekende dip van Hercules kwam de ploeg van coach Roestenburg niet meer te boven.

De inhaalrace van de thuisploeg werd nog wel ingezet en bij 22-22 leken de punten te worden gedeeld.

Loek van Bergen en Henegouwen zorgde twee minuten voor tijd voor de winnende treffer. Kevin Hooijman had de gelijkmaker in zijn hand, maar schoot op de paal.

Kort na rust viel Nick Masmeijer uit met een knieblessure en dat baarde de meeste zorgen. Kevin Kersten scoorde voor Hellas zesmaal.