Scheidsrechters

Algemene informatie over scheidsrechters:

Waarom is het zo belangrijk dat Hellas voldoende scheidsrechters heeft rondlopen ? -voor ieder A-jeugd- en seniorenteam moet Hellas een bondsscheidsrechter leveren. Dit is afhankelijk van in welke poule een team is ingedeeld.

Verschil bondsscheidsrechter en bondsverenigingsscheidsrechter :

Een bondsscheidsrechter en een bondsverenigingsscheidsrechter zijn beide officiële scheidsrechters met een erkend diploma hiervoor, die door het NHV (Nederlands Handbal Verbond) afdeling Zuid Holland ingedeeld worden. Een bondsverenigingsscheidsrechter fluit echter uitsluitend thuiswedstrijden van Hellas. Een verenigingsscheidsrechter kan een officiële scheidsrechter met een erkend diploma zijn, maar kan ook een persoon zijn die “verstand” van handbalspelregels heeft en lid van het NHV is. Deze scheidsrechter fluit uitsluitend thuiswedstrijden van Hellas. Zij of hij wordt ook door Hellas ingedeeld (vanaf de B-jeugd moet dit echter een officiële scheidsrechter zijn).

Indeling verenigingsscheidsrechters

Hoe word je officieel scheidsrechter?

Gewoon aanmelden bij Oscar Bekink voor een cursus van 4 avonden. Deze cursus wordt gegeven door het NHV, waarin de theorie wordt behandeld. Schatting aantal uren: 4 avonden van 3 uur en ongeveer 20 uur zelfstudie naast minimaal 4 wedstrijden fluiten. Uiteraard is de theorie in de praktijk brengen belangrijk, daar doe je het uiteindelijk voor, en ja natuurlijk voor Hellas. Oh ja en een scheidsrechtersshirt heeft Oscar nog wel voor je, uiteraard zolang de voorraad strekt.

Wanneer wordt er gefloten?

Vanaf de mini’s tot en met de C-jeugd in beginsel op zaterdag en vanaf de B-jeugd tot en met de senioren op zondag.

Vanaf welke leeftijd kan je scheidsrechter worden?

Scheidsrechter bij Hellas kan je worden vanaf 14 jaar.

Uitdagingen:

Wat wordt er van je gevraagd? Enthousiasme, gevoel voor het spelletje en een beetje doorzettingsvermogen. En…. je wordt echt niet aan je lot overgelaten hoor! Want natuurlijk moet je ook leren om te gaan met de uitdagingen, om er eens 2 noemen: coaches of ouders langs de kant.

Ben je geïnteresseerd?

Meld je dan gewoon aan bij Oscar Bekink (telefoon 06 24693827 of via: obekink@gmail.com)

Onze scheidsrechters:

Chung See YungChung See Yung