Het digitale wedstrijdformulier

Vanaf (de tweede helft van) het veldseizoen 2014-2015 maakt ieder team en iedere scheidsrechter gebruik van het digitale wedstrijdformulier.

Alleen tot aan het einde van dit seizoen mag in noodgevallen nog gebruik gemaakt worden van het papieren wedstrijdformulier. Daarom krijgen jullie dat ook de komende maanden nog. Als het papieren formulier nog gebruikt wordt, vergeet dan niet de uitslag door te mailen aan hellas@handbal.nl. Het hoeft niet meer naar Marcel Hakkert, hij kan nu geen uitslagen meer invoeren.

Het digitale wedstrijdformulier heeft grote voordelen: je hoeft geen formulier op te sturen, geen uitslagen meer door te geven aan de wedstrijdsecretaris en de uitslag is meteen voor iedereen zichtbaar. Zo zie je ook snel de uitslagen van andere teams in jouw poule!

Gebruik van de app Sportlinked

Iedereen die aan een team verbonden is (coaches, begeleiding, spelers) kan met de app Sportlinked het wedstrijdformulier in orde maken. Logischerwijs doe je als coach/begeleider dat, maar als je niet beschikt over een smartphone of tablet, kan je de hulp van één van je spelers inroepen.

De app is te downloaden in de Appstore en de Playstore. Er is geen app voor windows.

Iedereen moet eenmalig een account aanvragen. Je wordt herkend door je achternaam (zonder voorvoegsels, dus alleen Linden, Zanen, Houten) en je mailadres dat bekend is in Sportlink. Ook moet je je relatiecode opgeven. Die staat op je spelerskaartje en kan je vragen bij hellas@handbal.nl.

Hoe te handelen bij een wedstrijd?

Voorafgaande aan de wedstrijd vul je via Sportlinked het wedstrijdfomulier in. Als je een verenigingsscheidsrechter hebt of een andere dan die op het overzicht staat, dan kan je door te klikken op het vakje van de scheidsrechter, de naam toevoegen (bij een verenigingsscheidsrechter) of wijzigen).

Zodra je alle spelers met rugnummers ingevuld hebt, dan verstuur je de opgave naar de official (= scheidsrechter). Als de scheidsrechter alles ingevuld heeft, dan krijg je weer een bericht terug om te akkorderen.

Uitgebreide handleidingen

Het NHV heeft een handleiding voor de begeleiding gemaakt en een handleiding voor de scheidsrechters. Hierin staan uitgebreide beschrijvingen van de functies van Sportlinked.