Hellas verliest van Bevo 2

Hellas verliest van Bevo 2

AD SPORT/PETER LOTMAN

Hellas speelde een vervelende wedstrijd tegen het reserveteam van Bevo en verloor met 30-20. In de eerste helft ging het nog wel, maar daarna lukte weinig meer. Het afronden was matig, veel afspeelfouten, slordig balverlies. Daar kwam bij, dat de Limburgse schutters wél effectief omgingen met de kansen die ze van de weifelend ingrijpende Hellasverdediging kregen. Niemand van de Hagenaars haalde zijn normale vorm of kon het team over het dode punt trekken.

Na de rust werd het nóg erger voor de Hellenen toen achter elkaar twee spelers naar de strafbank moesten en vervolgens óók nog Loek van Bergen en Henegouwen en Thierry van Zundert een rode kaart kregen van de arbiters Radsma/Vriend. Met drie spelers binnen de lijnen was er voor de Hagenaars geen beginnen aan. Het duel werd steeds onvriendelijker en Hellas bleef grossieren in het missen van kansen en Bevo scoorde er lustig op los. Het eindsignaal kwam voor iedereen als een verlossing op deze, zonder publiek ook nog sfeerloze,  zondagmiddag.

Haagse Topsport

Deze week was er een zondag wedstrijd voor de handballers van Hellas. Na de sterke wedstrijd tegen E&O en het vrij weekend wilde Hellas de goede lijn omhoog doorzetten tegen Bevo 2.

Na een iets uitgestelde start begon de wedstrijd in Panningen rond 14.30. De 1e helft ging in het begin gelijk op, Bevo kwam een paar keer voor maar Hellas wist goed terug te komen. Hellas had veel moeite met het vinden van de ruimte in de aanval door een goed verdedigend Bevo met goed keeperswerk er achter. In de dekking liep het ook niet en kwamen er veel afstandschoten van de opbouw rij die er in gingen. Dit resulteerde in een 17-11 ruststand.

Met de beste bedoelingen gingen de hellenen er de 2e helft voor om toch nog de punten mee te nemen. Echter werden deze bedoelingen snel de kop in gedrukt door 2 rode kaarten vlak achter elkaar voor Loek van Bergen en Henegouwen en Thierry van Zundert. Door ook nog een 2 minuten straf voor Wessel Coster stonden de mannen van Hellas met maar 3 man in het veld. Bevo maakte sterk gebruik van deze Fase en liep flink uit. Vanaf dat moment was het geloof weg bij Hellas en was het een kwestie van de schade beperken met veel spelers op andere posities. Bij een eindstand van 30-20 voor Bevo 2 werd er afgefloten en gingen de Hellenen zonder punten terug naar Den Haag.

Volgende week moet Hellas thuis tegen Volendam 2.

Foto: Jet van Bergen en Henegouwen

Hellas speelt sterke tweede helft en wint van Volendam
Nieuwe maatregelen per zaterdag 13 november