Indeling verenigingsscheidsrechters

Beste (jeugd) scheidsrechters,

Allereerst aandacht voor het Jeugdtoernooi van Hellas op 7 juli a.s.

Hiervoor zijn nog altijd scheidsrechters nodig.

Opgave graag via mij en/of Pien Barendrecht.

In het overzicht hieronder degenen die al zijn opgegeven.

Aandachtspunten bij (de voorbereiding van) een wedstrijd:

·         Altijd vooraf in DWF de teams controleren, iedere speler/official moet zichtbaar zijn met een pasfoto hierin (geen foto = NIET spelen!!). Uiteraard kan e.e.a. ter plekke nog worden aangepast i.o.m. coaches.

·         Direct NA de wedstrijd de uitslag plus eventuele straffen vermelden en wedstrijd bevestigen in DWF.

• Lees van te voren nog even het spelregelboekje door!
  • Aandacht voor de gewijzigde spelregels voor de E-en D-jeugd!!
  • Minimaal een kwartier, liefst eerder, voor aanvang van de wedstrijd aanwezig. Men weet dan dat er een scheidsrechter is, je hebt de tijd om je voor te stellen en de wedstrijdgegevens te controleren via de Sportlink App! Bovendien kan je dan op tijd beginnen zodat het wedstrijdschema zo min mogelijk uitloopt. Dit i.v.m. de strakke indeling door het N.H.V. Hierbij geldt ook dat tijdens de jeugdwedstrijden zo min mogelijk time-outs worden gegeven (bij blessures uiteraard wel) en de tijd (klok) loopt dan in ieder geval door!
  • Zorg dat je bij je hebt: stopwatch (niet je mobiel gebruiken!), wedstrijdkaartje, gele/rode kaart, fluit, scheidsrechtersshirt/tenue (eventueel ook aanwezig in de jeugdkast, wel terugleggen!!).
  • Het uitspelende team zorgt altijd voor reserveshirts mocht dit nodig zijn (bij gelijke kleuren).
  • Bij uitzondering kan bij slecht weer tijdens het veldseizoen eventueel worden uitgeweken naar de zaal (mits deze vrij is natuurlijk en in overleg met de teams!).
  • Reminder de speeltijden bij de jeugd: F-jes: 2×15 min. / E-jeugd: 2×20 min. / D-jeugd: 2×20 min. / C-jeugd: 2×25 min. / B-jeugd: 2×25 min. / A-jeugd: 2×30 min.
  • Uiteraard een consumptie beschikbaar voor jullie na een gefloten wedstrijd, je krijgt een consumptiebon van de coach en anders even laten noteren achter de bar.

Hieronder de indeling t/m het einde van het seizoen.

LET OP: door omstandigheden kunnen wekelijks wijzigingen plaatsvinden, deze staan in rood vermeld!!!

Een of twee weken voorafgaand jullie wedstrijd worden jullie gekoppeld hieraan in SportLinked.

Eventuele afmeldingen (als het niet anders kan!) c.q. ruilingen graag uiterlijk een week van te voren zodat nog op tijd een vervanger kan worden geregeld.

Thuisteam

Uitteam