Zakelijke overwinning Hellas

AD Sport – Peter Lotman

De mannen van Hellas boekten in Rotterdam een zakelijke 21-27 overwinning op Handbal Feyenoord. Coach Maarten Roestenburg had met zijn team op meer weerstand gerekend. ,,Wij waren duidelijk sterker in de dekking en konden hun aanvalsspel goed lezen. 21 doelpunten tegen is prima, maar wij hadden er zelf wel 35 moeten maken. De tweede helft waren we te slordig. Misschien een concentratieprobleem. Daar gaan we nog verder aan werken”, aldus Roestenburg die verder tevreden was over de verrichtingen van zijn adepten.

Doelpunten: Pim van Starrenburg (6), Twan Klompé (5), Wessel Coster (5), Antón Rodriguéz (4), Loek van Bergen en Henegouwen (3), Michael Pronk, Thierry van Zundert, Thomas Beltman en Kevin Hendriks

Haagse Topsport

Na de overwinning vorige week tegen het 2e team van Volendam mochten de Hellenen onder leiding van coach Maarten Roestenburg aantreden tegen de handballers van Feyenoord.

Hellas kwam goed uit de startblokken en mede door de robuuste dekking was en gedurende de eerste twintig minuten steeds sprake van een verschil van 3 doelpunten in het voordeel van Hellas. Caspar Hovingh kon vertrouwen op een sterk dekking en de rappe hoekspeler Twan Klompé kon meerdere malen succesvol aanleggen vanuit de hoek. Het lukte Hellas in de resterende minuten van de eerste helft deze voorsprong verder uit te bouwen en de heren gingen rusten met een stand van 12-17.

In de tweede helft wist Hellas de opgebouwde voorsprong van de eerste helft te consolideren. Vooral de ingevallen Spanjaard Anton Rodrguez Otero maakte indruk met vier doelpunten op een rij vanaf de rechteropbouw. De Hellenen kwamen gedurende de tweede helft niet meer in gevaar en konden na het eindsignaal met twee punten terug naar Den Haag.