COACH VOSKUIL (HELLAS): ‘DIE ONTLADING WAS BEGRIJPELIJK’

COACH VOSKUIL (HELLAS): ‘DIE ONTLADING WAS BEGRIJPELIJK’

Den Haag – Na de nipte overwinning op HARO volgde bij de handballers van Hellas een enorme vreugde-uitbarsting. Daar kwam, ook in de pers, de nodige kritiek op. Toch wil trainer/coach Giovanni Voskuil graag kwijt dat die ontlading wél begrijpelijk was.

Die feestvreugde kwam toch merkwaardig over na zo’n magere partij?

Giovanni Voskuil: ,,De wedstrijd was inderdaad niet zo best, maar we waren wel twee klassen beter. Dat kwam alleen niet tot uitdrukking in de eindstand. We moeten de afgelopen vier jaar niet onderschatten. Steeds maar spelen tegen degradatie. Dat heeft veel met de spelers, die nog jong waren, gedaan. Er zit nog steeds veel onzekerheid in deze ploeg. Dat zie je terug in de wedstrijden.”

Zie je een stijgende lijn?

,,Er is duidelijk verschil aan het ontstaan. Nu winnen we uiteindelijk deze wedstrijden. Vorige jaren werd er vaak verloren in de laatste minuten. Dus dat is winst. Vandaar ook die ontlading na de wedstrijd van de spelers. En ook van de supporters gelukkig. Die beginnen zich ook weer positief te roeren en staan achter het team.”

Hoe ziet de nabije toekomst eruit?

,,Het spel wordt steeds beter. Bij vlagen komen er steeds meer mooie aanvallen uit. De snelheid begint terug te komen. We zijn goed bezig en er wordt hard getraind. Het is nog een lange weg te gaan, maar beetje bij beetje kruipen we omhoog met ups en downs.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

Coach Stet tevreden over winnend Hellas
Deze week drie bekerwedstrijden bij Hellas