Handbalvereniging Hellas

Stage

HV Hellas als stageplek

Heb jij affiniteit met handbal en ben je op zoek naar een stageplek? Meld je aan bij Hellas!

Wat moet je doen:

 • stuur een mail met daarin de volgende gegevens naar hellas@handbal.nl: naam, geboortedatum, opleiding + jaar, het soort stage dat je moet lopen
 • in de onderwerpregel schrijf je “stage bij Hellas”

Wij mailen je zo snel mogelijk terug om je uit te nodigen voor een gesprek. Na het gesprek hoor je van ons of we een stageplek voor je hebben!

We kunnen je begeleiden bij de volgende stages:

 • Maatschappelijke stage (middelbare scholieren)
 • BOS-stage (mbo Lifestyle, sport en bewegen)
 • Verenigingsstage (HALO)
 • Afstudeerstage (hbo- en universitair studenten)

Staat jouw stage er niet tussen? Neem toch even contact op, we kijken graag of we wat voor je kunnen betekenen.

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten stages.

Maatschappelijke stage (middelbare scholieren)
Stage van ca. 30 uur

Jaarlijks lopen ruim 6.000 Haagse scholieren uit het voortgezet onderwijs 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Jij ook? Het wordt een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met een organisatie en gaat daar iets voor anderen doen. Iets positiefs, zonder dat je er iets voor terug verwacht; én iets interessants. Misschien ga je werk uitvoeren dat je nog nooit eerder deed. Het kan zomaar gebeuren dat je een bepaalde taak heel leuk blijkt te vinden of er heel goed in blijkt te zijn. Veel voorgangers van jou hebben die ervaring gehad.

Je Maatschappelijke Stage loop je bij een non-profitorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportvereniging, een buurthuis of een kinderboerderij. Je kunt samen met je vrienden stage lopen of alleen.

Door de maatschappelijke stage maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij hopen dat je daar de smaak te pakken krijgt. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook leuk en kan voor jezelf van grote waarde zijn. Je kunt het reilen en zeilen van een organisatie meemaken. Ervaring opdoen in werk waar je misschien wel je beroep van wilt gaan maken.

Voorbeeld van een stageopdracht: ontwerp je eigen training voor de jeugd

Binnen jouw stageperiode bij HV Hellas leer je hoe het is om als jeugdtrainer voor de groep te staan. Naast leuke handbaloefeningen doen met de kinderen, komen hier best veel andere zaken bij kijken. Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk!

In de eerste paar weken zul je meelopen met een van onze trainers. Die hebben al veel ervaring, en kunnen jou dus goed laten zien hoe je een goede training geeft. Tijdens het meelopen kun je de trainer goed helpen met o.a. het klaarzetten van de materialen, de kinderen bij elkaar halen, scheidsrechter zijn of een oefening voordoen.

Na een training krijg je telkens kleine opdrachtjes om voor te bereiden voor de volgende keer. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het bedenken of voordoen van een warming-up of een leuk eindspel.

Voor de laatste training is het de bedoeling dat je een eigen training ontwerpt, die je samen met de trainer zou kunnen geven. Je mag hiervoor natuurlijk oefeningen uit de trainingen van de weken ervoor als voorbeeld gebruiken, de trainer om hulp vragen, zoeken op internet of je eigen fantasie gebruiken!

BOS-stage (mbo Lifestyle, sport en bewegen)

Welkom bij HV Hellas, de grootste handbalvereniging van Den Haag met circa 400 leden. Sinds 1927 draait Hellas met de seniorenteams mee op het hoogste niveau en de prijzenkast is in de loop der jaren goed gevuld! Aan de basis van de successen die de eerste teams behalen ligt een goede jeugdopleiding. Bij Hellas vinden we dit heel belangrijk en zijn we continu op zoek naar verbetering en versterking: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Hellas heeft een heel divers kader dat o.a. bestaat uit trainers die zelf op het hoogste niveau gespeeld hebben, gymdocenten, spelers uit de huidige selectie en (jeugd)trainers in opleiding. Wij zijn altijd op zoek naar jonge trainerstalenten om onze jeugdopleiding te komen versterken en bieden hiervoor goede begeleiding vanuit de club. Ook organiseren wij ieder jaar clinics, een trainingskamp en een jeugdtoernooi waarbij we jouw ondersteuning goed kunnen gebruiken. Om te zorgen dat ons ledenaantal groeit en er zo veel mogelijk kinderen in Den Haag sporten kun je onze jeugdsportcoördinator helpen bij het geven van naschoolse handbaltrainingen op scholen in de buurt.

Ben jij sportief, goed in het enthousiasmeren van kinderen, en wil jij je eigen vaardigheden als trainer/sportdocent verder ontwikkelen? Wil jij onze club helpen om zich te profileren binnen de omgeving en tegelijkertijd meer kinderen uit de buurt aan het sporten te krijgen? Meld je aan bij Hellas voor een stage en wij nodigen je uit voor een gesprek!

Wat kan je van de stage bij HV Hellas verwachten:

 • Je helpt bij het verzorgen van trainingen en/of coachen van een team
 • Je helpt bij het verzorgen van naschoolse handbaltrainingen op scholen in de buurt
 • Je participeert in de uitvoering/organisatie van sport/speldagen, vieringen en andere evenementen in de buurt
 • Je ondersteunt bij de organisatie/begeleiding van kampen, toernooien en clinics
 • Je werkt samen met een divers en enthousiast team van collega trainers

Verenigingsstage (HALO)
Stage van ca. 20-30 weken

Vanuit de HALO ben je het eerste jaar verplicht om een verenigingsstage te lopen. Bij Hellas laten wij jou als docent in opleiding intensief in contact komen met trainingssituaties en de daarbij behorende taken. Wij kennen de eisen die vanuit de HALO opgesteld zijn voor het propedeusejaar en zijn bekend met het gebruik van een lvbf en handelingsplan. Hellas heeft een heel divers kader dat o.a. bestaat uit trainers die zelf op het hoogste niveau gespeeld hebben, gymdocenten, spelers uit de huidige selectie en (jeugd)trainers in opleiding. Er lopen een aantal (ex)halo’ers rond die jou kunnen helpen bij het ontwikkelen van didactische principes als:

Loopt‘t–Lukt‘t–Leert‘t; 4 C’s (Constateren, Corrigeren, Controleren, Complimenteren); 5 W’s (Wie, Wat, Waar, Wanneer, Wat dan); Plaatje+Praatje+Daadje; VLAP.

Ben jij sportief, goed in het enthousiasmeren van kinderen, en wil jij je eigen vaardigheden als trainer/sportdocent verder ontwikkelen? Meld je aan bij Hellas voor een stage en wij nodigen je uit voor een gesprek!

Wat kan je van de stage bij HV Hellas verwachten:

 • Je helpt bij het verzorgen van trainingen en/of coachen van een team
 • Je krijgt ondersteuning bij het uitvoeren van je stageopdrachten
 • Je reflecteert samen met je stagebegeleider regelmatig op de gegeven training en bespreekt samen je ontwikkeling
 • Je ondersteunt bij de organisatie/begeleiding van kampen, toernooien en clinics
 • Je werkt samen met een divers en enthousiast team van collega trainers

Afstudeerstage (hbo- en universitair studenten)

Denk jij onze club te kunnen helpen met een afstudeerproject? Jouw eigen ideeën en initiatieven worden gewaardeerd! Wij bieden iemand van binnen de club met genoeg expertise en een (sport)wetenschappelijke achtergrond die met jou het gesprek aan gaat. Dus kom maar op met je voorstel! Kom jij je afstudeerstage bij ons doen?