De gehele handbalcompetie is stopgezet na de uitbraak van het Coronavirus. Gelukkig laten de maatregelen het nu toe om weer te gaan trainen!

Hoe gaat Hellas om met het Coronovirus?

Rekening houdend met de voorschriften vanuit het RIVM en de Gemeente Den Haag, heeft Hellas hiervoor een speciaal protocol opgesteld. Alle leden hebben als het goed is alle informatie hierover ontvangen.

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen op een rijtje. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dat gerust contact op met jouw trainer of mail naar hellas@handbal.nl

Veelgestelde vragen

• Vanuit Hellas wordt gezorgd voor handgel. Aan het begin en eind van de training wassen deelnemers hun handen
  • De trainingsoefeningen worden zo opgezet dat er altijd 1.5 meter tussen de sporters zit
  • Tussen de trainingen door is een kwartier ingepland voor de groepswissel
  • De trainers beschikken over materiaal. Dit wordt na elke training schoongemaakt (hesjes gewassen, pionnen gepoetst)
  • We zorgen dat de materialen die we gebruiken niet een besmettingshaard gaan vormen:
  • Ander trainingsmateriaal (bijv. pionnen) wordt alleen door trainer aangeraakt. Hij/zij draagt hierbij handschoenen.
  • Hellas is verantwoordelijk voor desinfectie materiaal. Niet alleen voor handen maar ook voor materialen.
  • Controle op desinfectie voor, tijdens en na training is onder verantwoordelijkheid trainer.

• Kinderen fietsen zelfstandig naar de training. Als ouders meefietsen, stoppen zij voor het hek.
  • Als ouders kun kinderen met de auto brengenen, leveren zij de kinderen 5 minuten voor aanvang van de training op de parkeerplaats af.
  • Kinderen lopen of fietsen zelfstandig naar de training.
  • Tijdens het lopen of fietsen houden zij 1.5 meter afstand van elkaar
  • Kinderen zijn al omgekleed, hebben een eigen bidon (met naam) en een eigen bal (met naam)
  • Vanuit Hellas wordt gezorgd voor handgel. Aan het begin en eind van de training wassen alle kinderen hun handen
  • De trainingsoefeningen worden zo opgezet dat er altijd 1.5 meter tussen de kinderen zit (maximaal 14 kinderen).
  • Als de training klaar is, lopen de kinderen LINKSOM de atletiekbaan naar de parking. De nieuwe groep wordt niet gekruist. (Tenzij er geen nieuwe groep meer komt)
  • Ouders komen niet op het terrein van het sportpark
  • De trainers hebben de mobiele nummers van de ouders paraat in geval van blessures/calamiteiten
  • Als de kinderen op de parkeerplaats aankomen, gaan zij direct naar huis. Ouders en kinderen blijven niet hangen.

NB: het komt voor dat binnen één team 12 en 13 jarigen spelen. In dat geval kiest Hellas ervoor  om al die spelers onder het ’13 t/m 18 jaar regime’ te laten trainen. Dit, omdat handbal een teamsport is en het sociale aspect hierin belangrijk is. Ouders krijgen ook de mogelijkheid om hun kind(-eren) met de jongere teams (t/m 12 jaar) mee te laten trainen.
Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) zegt hier het volgende over in de Q&A n.a.v. het Corona protocol:
Q:           “Een of meerdere kinderen uit het team (jeugd 13-18 jaar) zijn 12 jaar of jonger. Wat wordt hierover geadviseerd?
A:           Kinderen die zelf nog 12 jaar of jonger zijn, maar met de C-jeugd of ouder meespelen, kunnen meedoen met hun eigen team. Dit kan mits zij zich houden aan het protocol voor jeugd van 13-18 jaar. Zij kunnen echter ook bij aanwezigheid van een jonger team, meetrainen binnen de voor hun leeftijd gestelde voorschriften.

• Kinderen worden door de ouders op de parkeerplaats voor het hek afgeleverd (5 minuten voor aanvang van de training)
  • De trainer haalt de kinderen op. De trainer staat bij de atletiekbaan, de kinderen lopen naar de trainer
  • De trainer houdt altijd 1,5 meter afstand tot de kinderen
  • Er is tijdens de training geen mogelijkheid tot het gebruiken van het toilet.
  • Tijdens de training kunnen de kinderen het gewone handbalspel uitoefenen
  • Als de training klaar is, lopen de kinderen met de trainer LINKSOM de atletiekbaan naar de parking. De nieuwe groep wordt niet gekruist.
  • Ouders komen niet op het terrein van het sportpark

Ja, de bal mag tussen een ongelimiteerd aantal personen overgespeeld worden.

Wanneer de bal het gezicht van een speler raakt, mag deze handbal niet meer gebruikt worden totdat het ontsmet is met desinfecterend middel.

De trainingsoefeningen worden aangepast op de geldende maatregelingen zodat de 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.

De maximale groep sporters dat op een veld mag trainen, bestaat uit 14 sporters op een gepaste afstand van 1,5 meter van elkaar.

Nee, dat hoeft niet. Keepers moeten net als anderen hun handen desinfecteren voorafgaand aan de training.

We komen niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en gaan direct daarna naar huis. Kijk voor het trainingsschema op deze pagina.

Ja, op Hellas wassen we de handen met door de club verstrekte handgel. We vragen iedereen voor de training thuis alvast de handen te wassen met water en zeep (minimaal 20 seconden). Ook na de training wassen we de handen met handgel. We vragen iedereen thuis opnieuw de handen te wassen.

Het toiletgebouw blijft dicht. Iedereen dient voor de training thuis naar het toilet te gaan;

Nee. Het is niet toegestaan om bij Hellas te douchen.

Load More