Topsport | Plezier | Samen | Ambitie
Handbalvereniging Hellas

Corona Vragen en Antwoorden

Momenteel mag iedereen weer zonder restricties trainen. Er wordt zowel binnen als buiten getraind op onze sportvereniging.

Hoe gaat Hellas om met het Coronavirus?

Momenteel mag iedereen weer zonder restricties trainen en wedstrijden spelen. Er wordt zowel binnen als buiten getraind op onze sportvereniging.

Rekening houdend met de voorschriften vanuit het RIVM en de Gemeente Den Haag, heeft Hellas hiervoor een speciaal protocol opgesteld. Alle leden hebben als het goed is alle informatie hierover ontvangen.

De 1,5 meter regel wordt losgelaten. In de kantine gelden de horecamaatregelen. Een QR-code is verplicht, daarmee volgen we de huidige richtlijnen. In de kantine wordt gecontroleerd op jouw coronatoegangsbewijs (QR-code).

Voor het afhalen van eten/drinken in de kantine om het vervolgens buiten te nuttigen, is een QR-code niet verplicht.

Er is weer publiek welkom bij de wedstrijden. Voor de wedstrijden van heren 1 is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht. De laatste maatregelen voor de wedstrijden van heren 1 vind je op onze nieuwspagina.

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen op een rijtje. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dat gerust contact op met jouw trainer of mail naar hellas@handbal.nl

Veelgestelde vragen

Bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij niet naar een sporttraining/-wedstrijd. Het kind moet ook thuisblijven als het bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

• voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte van de kantine;

Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

• voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden kantine gedeelte;

Deze verplichting komt te vervallen.

De anderhalve meter maatregel vervalt, buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.

Publiek is welkom bij trainingen en wedstrijden, alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities (Hellas Heren 1) geldt dat een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. De laatste maatregelen voor de wedstrijden van Heren 1 vind je op onze nieuwspagina.

Ja, op Hellas wassen we de handen met door de club verstrekte handgel. We vragen iedereen voor de training thuis alvast de handen te wassen met water en zeep (minimaal 20 seconden). Ook na de training wassen we de handen met handgel. We vragen iedereen thuis opnieuw de handen te wassen.