Topsport | Plezier | Samen | Ambitie
Handbalvereniging Hellas

Corona Vragen en Antwoorden

Momenteel mag iedereen weer zonder restricties trainen. Er wordt zowel binnen als buiten getraind op onze sportvereniging.

Hoe gaat Hellas om met het Coronavirus?

Rekening houdend met de voorschriften vanuit het RIVM en de Gemeente Den Haag, heeft Hellas hiervoor een speciaal protocol opgesteld. Alle leden hebben als het goed is alle informatie hierover ontvangen.

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen op een rijtje. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dat gerust contact op met jouw trainer of mail naar hellas@handbal.nl

Iedereen mag weer trainen op Hellas, zonder beperkingen.

Tijdens het sporten hoeven de spelers onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Zodra sporters van 18 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Nee, er is geen publiek toegestaan tijdens de trainingen.

Als u uw kind moet brengen/halen, mag u dus niet blijven wachten bij Hellas.

Iedereen mag binnen en buiten trainen met zijn/haar eigen team.

Voor de jeugd is er een alternatieve competitie gestart. De senioren (vanaf 18 jaar) mogen onderlinge wedstrijdjes spelen met een team van de eigen club/ vereniging.

Er is een uitzondering voor topsport. De herenselectie speelt een alternatieve competitie met andere ploegen uit de eredivisie. Zij zullen minimaal 2x per week worden getest.

Ja, de bal mag tussen een ongelimiteerd aantal personen overgespeeld worden.

Wanneer de bal het gezicht van een speler raakt, mag deze handbal niet meer gebruikt worden totdat het ontsmet is met desinfecterend middel.

Binnen de handballijnen mag er gewoon met contact getraind worden. Er zijn hier geen beperkingen.

Binnen en buiten is sporten met maximaal 50 personen in groepsverband toegestaan.

Nee, dat hoeft niet. Keepers moeten net als anderen hun handen desinfecteren voorafgaand aan de training.

Ja, op Hellas wassen we de handen met door de club verstrekte handgel. We vragen iedereen voor de training thuis alvast de handen te wassen met water en zeep (minimaal 20 seconden). Ook na de training wassen we de handen met handgel. We vragen iedereen thuis opnieuw de handen te wassen.

Ja, de toiletten en kleedkamers zijn weer open.

Ja, de douches en toiletten mogen weer gebruikt worden.