Topsport | Plezier | Samen | Ambitie
Handbalvereniging Hellas

Corona Vragen en Antwoorden

De gehele handbalcompetie is stopgezet na de uitbraak van het Coronavirus. Gelukkig laten de maatregelen het nu toe om weer te gaan trainen!

Hoe gaat Hellas om met het Coronavirus?

Rekening houdend met de voorschriften vanuit het RIVM en de Gemeente Den Haag, heeft Hellas hiervoor een speciaal protocol opgesteld. Alle leden hebben als het goed is alle informatie hierover ontvangen.

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen op een rijtje. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dat gerust contact op met jouw trainer of mail naar hellas@handbal.nl

Veelgestelde vragen

Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit;

Tijdens het sporten hoeven de spelers onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Zodra sporters van 13 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Nee, er is geen publiek toegestaan tijdens de trainingen.

Als u uw kind moet brengen/halen, mag u dus niet blijven wachten bij Hellas.

Alle leden tot 27 jaar mogen buiten trainen met hun eigen team.

Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar kunnen onderlinge wedstrijdjes spelen met het team van de eigen club/ vereniging.

Alleen de herenselectie mag binnen in de hal trainen nadat zij een negatieve testuitslag hebben ontvangen. Zij zullen 2x per week worden getest. Eredivisie handbal valt namelijk onder topsport.

Ja, de bal mag tussen een ongelimiteerd aantal personen overgespeeld worden.

Wanneer de bal het gezicht van een speler raakt, mag deze handbal niet meer gebruikt worden totdat het ontsmet is met desinfecterend middel.

Binnen de handballijnen mag er gewoon met contact getraind worden. Er zijn hier geen beperkingen.

Er zit geen restrictie meer op de groepsgrootte.

Nee, dat hoeft niet. Keepers moeten net als anderen hun handen desinfecteren voorafgaand aan de training.

Ja, op Hellas wassen we de handen met door de club verstrekte handgel. We vragen iedereen voor de training thuis alvast de handen te wassen met water en zeep (minimaal 20 seconden). Ook na de training wassen we de handen met handgel. We vragen iedereen thuis opnieuw de handen te wassen.

Nee, het hele clubgebouw is gesloten.