Haagse handbalploeg stap dichter bij nacompetitie Bene-league

Haagse handbalploeg stap dichter bij nacompetitie Bene-league

HELLAS HEEFT VOLDOENDE KWALITEIT IN HUIS

Den Haag – De handballers van AJ Sports/Hellas kwamen door de 31-23 overwinning op Aalsmeer weer  een stap dichter bij de nacompetitie voor de BENE-League. Een analyse per onderdeel waarom Hellas, met keeper Jari Stam als uitblinker, die play-offs kan bereiken.

INSTELLING

De hele competitie tonen de Hellenen de optimale instelling en knokken voor de overwinning. Onder aanvoering van spelbepaler Loek van Bergen en Henegouwen, die ook tegen Aalsmeer weer uitblonk, werken zij zich na een achterstand steeds naar een positief resultaat. ,,Wij raken niet meer in paniek en zijn mentaal ijzersterk. Dat heeft ons al veel punten opgeleverd.”

TECHNISCHE STAF

Met de nieuwe trainer Hans van Dijk beschikt Hellas over een topcoach. De voormalig international wordt door zijn spelers geprezen voor zijn professionele aanpak. ,,Technisch en tactisch is hij sterk. We leren veel van hem en hij vult ons goed aan.” De rest van de staf met assistent Remco Jacobs, keeperstrainers Bart Uijtdebroek en Arold Holman, teammanager Arjan Starrenburg en fysiotherapeut Jeroen Coster vormt een hecht collectief en bevordert de prestaties van het team.

AANVALSOPBOUW

De tweede lijn bestaat uit een sterke opbouwrij met de makkelijk scorende Loek van Bergen en Henegouwen, Wessel Coster en Ubbo Starrenburg. Zij zorgen wekelijks voor ruim voldoende doelpunten. Pepijn Michielsen is herstellende van een blessure. Met hem erbij en pinchhitter Ricardo Holman is er voor de top van de eredivisie voldoende schotkracht in de ploeg.

CIRKELSPEL

Door de dreiging van die gevaarlijke opbouwrij moeten de verdedigers van de tegenstander offensiever dekken. Daardoor krijgt de robuuste cirkelloper Pim van Starrenburg meer ruimte, die hij optimaal benut. Hij heeft de kracht en de wendbaarheid om de aangespeelde ballen feilloos binnen te schieten. Af en toe schuift ook hoekspeler Thierry van Zundert door vanuit de hoek naar de cirkel. Hij is vooral gevaarlijk door zijn snelheid en beweeglijkheid.

HOEKEN

Met de jeugdige Robin Nagtegaal en Donny Vink heeft Hellas twee talenten in huis. Nagtegaal scoorde tegen Aalsmeer vier keer fraai met zijn linkerarm. In de andere hoek bewijst Vink al weken zijn constante vorm met een hoog scoringspercentage. Thierry van Zundert en Troy Oranje completeren het viertal. Zij stalen de show tegen Aalsmeer met de twee mooiste doelpunten. Oranje met een ‘vliegertje’ met zijn eigen keeper. Van Zundert door de bal zelf te onderscheppen en slalommend door de vijandelijke dekking te scoren.

VERDEDIGING

Het middenblok met de lange verdedigingsspecialist Coster en verder Starrenburg, Van Bergen en Henegouwen en Van Starrenburg blokte tegen Aalsmeer weer veel schoten. De samenwerking met keeper Stam was prima. Ook Ricardo Holman staat zijn mannetje als het op verdedigen aankomt.

KEEPERS

De van Quintus overgekomen Paul Vis vormt samen met eigen kweek Jari Stam een gouden koppel. De ene week is Vis in topvorm, zoals tegen Tachos, en dan weer blinkt Stam uit, zoals tegen Aalsmeer. Hij werd terecht uitgeroepen tot de meest waardevolle speler. Stam glunderend en met gevoel voor understatement: ,,Het ging wel aardig. Vooral de eerste helft. Ik had een paar belangrijke stops en dan groei ik in de wedstrijd. De samenwerking met Paul is geweldig. We peppen elkaar flink op.”

CONCLUSIE

Hellas beschikt in alle linies over ruim voldoende kwaliteit om aan het einde van de rit de eerste of tweede plaats in de eredivisie te grijpen. Die plekken geven recht op de nacompetitie met de laatste twee ploegen uit de BENE-League, op dit moment Hurry-Up en regiogenoot Quintus. Aanvoerder van Bergen en Henegouwen realistisch: ,,Dat is de eerste stap, daarna zien we wel verder.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

COACH HANS VAN DIJK: ‘IK WERK AAN HET GROEPSPROCES’

Hellascoach Hans van Dijk wisselde in de laatste fase van het duel met Aalsmeer zijn complete basisploeg. Alle jonge talenten en wisselspelers, onder wie de broers Allan en Max Yung, kregen speeltijd. Daardoor kon Aalsmeer de achterstand verkleinen. Doelsaldo speelde geen rol voor Van Dijk. ,,Die jongens trainen ook vijf, zes keer per week. Dan verdienen  ze het om te spelen als de wedstrijd dat toelaat. Ik ben niet bezig met doelsaldo, maar werk hard aan het groepsproces. Daar is dit een onderdeel van.”

Doelpunten Hellas: Loek van Bergen en Henegouwen (5), Ubbo Starrenburg (5), Wessel Coster (4), Troy Oranje (4), Robin Nagtegaal (4), Pim van Starrenburg (3), Donny Vink (3), Thierry van Zundert, Allan Yung en Max Yung.

Stand top-5 (na 14 wedstrijden): Houten 22, Hellas 22, Arnhem 21, Tachos 17 en E&O 16.

 

 

 

 

 

Rentree bij Hellas is een kwestie van tijd
Activiteiten komend weekend