HAGENAAR JORIS WITJENS TRAINER VAN HANDBALLERS DIOS

HAGENAAR JORIS WITJENS TRAINER VAN HANDBALLERS DIOS

Den Haag –  Joris Witjens zal met directe ingang de technische leiding op zich nemen van de mannenploeg van DIOS uit Den Hoorn. De 32-jarige Hagenaar was vooral bekend als topspeler van het Haagse Hellas waarmee hij in 2008 de nationale titel veroverde.

Witjens volgt bij DIOS, dat het voorbije seizoen als debutant de nacompetitie van de eerste divisie haalde, de voortijdig afgehaakte oefenmeester Richard Rijkens op. Witjens, die per 1 augustus jeugdsportcoördinator bij Hellas wordt, heeft vooral ervaring  als trainer van jeugdteams. Bij Hellas was hij assistenttrainer bij de vrouwenploeg. Ook had hij twee jaar het Haags Talentencentrum onder zijn hoede. Verder was hij tijdelijk bondscoach van Burkina Faso tijdens de Afrika Cup.

Witjens enthousiast: ,,Eindelijk op eigen benen. Als hoofdtrainer aan de slag bij een ploeg in de eerste divisie is een mooie stap in mijn trainersloopbaan. Ik was eerst nog van plan zelf te blijven spelen, maar daar heb ik toch van afgezien. Dit is een goed moment om definitief met handballen te stoppen.”

Na de landstitel met Hellas was Witjens de eerste handballer die een profcontract tekende in Griekenland. Ook was hij gedurende korte tijd international. ,,Nu wil ik me gaan toeleggen op het trainersvak. Ik weet wat DIOS graag wil en ik denk dat ik goed pas bij die club. Het is een hechte vriendenclub met ambities, maar niet ten koste van alles.”

Voorzitter Ian Pottuyt is blij met de komst van Witjens. ,,Het heeft even geduurd, maar nu hebben we een trainer die we graag wilden. In de eerste gesprekken bleek al, dat hij precies aanvoelt wat onze doelstelling is.”

Saillant detail is dat Witjens met DIOS zal stuiten op zijn vorige club Hellas, dat degradeerde uit de eredivisie. Ook het reserveteam van Quintus zal tegenstander zijn in de nieuwe competitie.

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

Dagspecial bij onze eigen strandtent woensdag 13 juni!!
Casino Royale zaterdag 23 juni