Hellas blijft rustig en wint topper tegen Tachos

Hellas blijft rustig en wint topper tegen Tachos

Waalwijk – De handballers van AJSports/Hellas hebben de aanval op de tweede plaats in de eredivisie afgeslagen. In Waalwijk wonnen de Hagenaars knap met 23-24 tegen het dit seizoen sterk spelende Tachos. Keeper Paul Vis werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler.

Het team van coach Hans van Dijk beschikte vanaf het begin over een voorsprong: 7-9, 8-11 en 11-14 bij de rust. Vooral aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen was met zijn gevaarlijke schoten en bekeken spel belangrijk voor Hellas.

,,Verdedigend stonden we als een huis en aanvallend bleven we rustig. Iedereen heeft zijn steentje kunnen bijdragen en daar ben ik trots op”, aldus de uitblinkende spelbepaler.

FRAAIE DOELPUNTEN

Ook in het tweede half uur was er voor de Hellenen bij 12-16, 15-19 en 17-21 niets aan de hand. In die periode was vooral de jeugdige Donny Vink op dreef. Met een serie fraaie doelpunten vanuit de hoek hield hij zijn ploeg in een lastige fase in de strijd.

Ook doelman Paul Vis blonk uit door onder meer twee strafworpen te stoppen. Thierry van Zundert moest na een ongelukkige actie met een directe rode kaart naar de kleedkamer.

In de slotfase werd het nog even spannend toen Tachos dankzij de sterke schutter Niels Versteijnen terugkwam tot 22-23. Donny Vink zorgde bij 22-24 voor de bevrijdende treffer nadat teamgenoten twee vrije kansen onbenut lieten.

Loek Van Bergen en Henegouwen (9) en Donny Vink (6) waren de beste schutters.

Stand top4: Houten 21, Hellas 20, Arnhem 19 en Tachos 16.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Activiteiten komend weekend
Activiteiten komend weekend