HELLAS-COACH ROESTENBURG GEEFT JONGE TALENTEN VEEL SPEELTIJD

HELLAS-COACH ROESTENBURG GEEFT JONGE TALENTEN VEEL SPEELTIJD

Coach Maarten Roestenburg van Hellas gebruikt de wedstrijden in de HandbalNL League duidelijk als een oefencampagne voor de echte competitie die hopelijk in september kan beginnen. Ook in de uitwedstrijd tegen Havas bracht hij hoofdzakelijk zijn jonge talenten binnen de lijnen. Dat was door het gebrek aan ervaring soms wat lastig en de 32-30 nederlaag nam de gedreven oefenmeester daarbij voor lief.

Roestenburg over het verloop van de grillige partij: “We zijn bewust gestart met de basis en na vijftien minuten het hele team eruit gehaald en zijn wij in een andere dekking gaan spelen. Ik probeer zaken uit en dat zorgt soms voor nieuwe situaties en dus fouten. Tegen Havas misten wij vooral veel open kansen. Na de rust heb ik dat team nog tien minuten laten staan. Dat deden ze een stuk beter en hadden wij moeten uitlopen. Door slordig balverlies en het opnieuw missen van open kansen verloren wij toch nog.”

Roestenburg hield zijn geroutineerde basiskrachten Loek van Bergen en Henegouwen, Wessel Coster en Pim van Starrenburg dus lang aan de kant en dat gaf de thuisclub de kans om steeds op voorsprong te komen. “Geen probleem”, aldus Roestenburg. “Ik wil iedereen laten spelen en die jonge gasten ervaring laten opdoen. Zo speelde Koen de Vreeze zijn eerste wedstrijd in het eerste. Deed het als linkshander goed. Maar het is wennen voor die jonge gasten om onder druk te spelen.”

Hellas kende verder in Kevin Pronk een uitblinker. De jongeling laat elke wedstrijd weer zien, dat hij een groot talent is. Door de vele speeltijd die hij krijgt, groeit hij met de week. Het andere talent, Ismail Fakhir, maakte na lange tijd zijn rentree, omdat hij geruime tijd door omstandigheden niet had kunnen trainen. Hij kreeg eveneens een ruime voldoende.

Havas, dat vorige week ook al won van die andere Haagse ploeg WHC/Hercules, speelde een vlot spelletje en beschikte bij de rust over een 17-15 voorsprong. Bij 22-18 leek de club uit Almere de buit binnen te hebben, maar Hellas herstelde zich in een andere opstelling knap tot 24-24. Wessel Coster, die in het laatste gedeelte werd ingebracht, zorgde met drie doelpunten nog voor 28-28. Het slotakkoord was echter voor Havas, dat door de onmisbare routiniers Mark Portengen en Theo van den Berg de overwinning alsnog pakte: 32-30.

AD SPORT / Peter Lotman

De 3e online pubquiz komt eraan!
Livestream HV Havas - HV Hellas - 17/04