HELLAS DE STERKSTE NA ENERVEREND DUEL MET WHC/HERCULES

HELLAS DE STERKSTE NA ENERVEREND DUEL MET WHC/HERCULES

GEEN MOOI HANDBAL IN HAAGSE DERBY, MAAR WÉL VEEL STRIJD

Het was even wennen tijdens de Haagse derby tussen de aartsrivalen Hellas en WHC/Hercules. Dat kwam vooral door de strikte corona-maatregelen, waardoor er maximaal honderd toeschouwers naar binnen mochten. Aan de intensiteit van het duel was niets veranderd. Beide ploegen knokten tot ze erbij neervielen met uiteindelijk de Hellenen net iets sterker: 21-20.

Was het mooi? Nee, bepaald niet. Was het spannend? Dat zeker, in alle opzichten. Dat kun je aan de strijdende partijen wel overlaten. Als het niet fraai kan, dan maar met een ongelofelijke hoeveelheid energie. Die inzet, werklust en niet aflatende ijver maakten een hoop goed in een duel, dat tot de laatste seconden het selecte groepje toeschouwers boeide.

De doelpunten waren schaars. Vooral in de eerste helft kwam de scoringsmachine stroef op gang. Dat was mede de verdienste van de beide keepers. Quincy Kompier toonde zich in het Hellasdoel een echte aanwinst. Van Stefan Stapper bij WHC/Hercules tussen de palen weten we al jaren dat hij voortreffelijk kan keepen. De 8-8 ruststand was mager, maar de eerste helft verveelde al geen moment. 

TIJDSTRAFFEN

Het betere trek- en duwwerk werd gelukkig prima aan banden gelegd door de scheidsrechters Van Dijk en Wijtenburg. Het regende waarschuwingen en tijdstraffen en daarmee was de toon gezet. Het hielp wel, want in het tweede half uur hoefden zij beduidend minder straffen uit te delen. Er viel opnieuw geen winnaar te voorspellen. Het kon beide kanten op, al was Hellascoach Maarten Roestenburg er na afloop van overtuigd, dat zijn team het betere van het spel had.

Bij 14-12 en 16-14 leek Hellas de beslissende tik uit te delen. Dat bleek optisch bedrog, want Tom Scheepmaker en Jonah Baak brachten met nog tien minuten op de klok de spanning weer helemaal terug: 16-16. Kompier stopte een strafworp van specialist Erwin Roeleveld, nadat de nieuwe doelman ook al eerder een zevenmeter van Tim Frenk uit zijn doel hield.

UITBLINKER

Het Combinatieteam kwam op 17-18 door diezelfde Frenk, maar zag Kevin Pronk (prima wedstrijd) de gelijkmaker binnenschieten. Vervolgens zette het jeugdig talent Ismail Fakhir (gaat Hellas nog veel plezier aan beleven) de thuisclub weer op voorsprong. Bij 20-19, door uitblinker Wessel Coster, zag Roeleveld opnieuw zijn strafworp gestopt worden, dit keer door Caspar Hovingh. Toen Thierry van Zundert vervolgens fraai voor 21-19 zorgde, was het gebeurd. Tim Frenk bracht twintig seconden voor tijd nog wel de 21-20 op het scorebord, maar ondanks een volledige mandekking kwam het Combinatieteam niet meer in balbezit. 

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (****): De spanning en enorme werklust vergoedden veel. Slechts zelden viel er te genieten van technisch hoogstaand spel. Maar dat is inmiddels een vast gegeven in de derby’s tussen de beide rivalen. Tot het einde bleef de partij boeien, omdat er geen winnaar viel te voorspellen.

Scheidsrechters (****): Het was maar goed, dat er zo’n ervaren koppel op de burenruzie was gezet. Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg hielden de touwtjes strak in het begin, waardoor het duel niet kon ontsporen. Soeverein brachten zij de lastige partij tot een uitstekend einde.

Beste Spelers: Bij Hellas blonken doelman Quincy Kompier en opbouwer Wessel Coster uit. Ook Pim van Starrenburg, Kevin Pronk en Thierry van Zundert konden terugkijken op een prima wedstrijd. 

Bij WHC/Hercules, dat duidelijk nog zoekende was, kon keeper Stefan Stapper, zoals altijd, op een dikke voldoende rekenen. Verder maakte Tim Frenk, ondanks een paar gemiste kansen, een sterke indruk. 

Bijzonderheden: Loek van Bergen en Henegouwen kreeg een directe rode kaart vanwege een overtreding op Erwin Roeleveld in de break-out. 

De broers Kevin en Michael Pronk kregen op hun verjaardag een overwinning als mooi cadeau. 

Lars Vogelaar (WHC/H) viel uit met een ernstige enkelblessure.  

Doelpunten Hellas: Wessel Coster (9), Thierry van Zundert (4), Kevin Pronk (3), Pim van Starrenburg (3) en Ismail Fakhir (2).

Doelpunten WHC/H: Tim Frenk (5), Michel van Beijnum (3), Erwin Roeleveld (2), Luca Baak (2), Ziggy Eijsenring (2), Jari van de Moosdijk (2), Tom Scheepmaker, Jonah Baak, Luka Furth en Lars Vogelaar.  

AD SPORT/PETER LOTMAN

Foto – Jet fotografie: winnende doelpunt van Thierry van Zundert.

Hellas en Hercules komen op toeren
Livestream Hellas - WHC/ Hercules