HELLAS IN MINEUR NA PUNTENDELING; GHV VIERT FEEST

HELLAS IN MINEUR NA PUNTENDELING; GHV VIERT FEEST

Hellas was eerlijk na afloop van het verloren duel met GHV in de eredivisie. De 32-32 puntendeling was volstrekt onnodig, maar wij hebben het zelf weggegeven, was de unanieme conclusie toen de spectaculaire slotminuten voorbij waren. Veel te veel kansen gemist en dramatisch verdedigd, konden de Hellenen zichzelf verwijten.

Bij de rust leek er met 14-17 nog niet veel aan de hand voor de Hagenaars. Er werd makkelijk gescoord, maar dat gold ook voor de thuisclub uit Goirle. Ook bij 19-22 en 22-25 door Thomas Beltman leek het wel goed te komen voor het team van interimcoach Joris Witjens. Pas toen GHV drie keer achter elkaar scoorde en Lars Hijstek de stand op 25-25 bracht, werd het alarmerend voor Hellas. 

Nóg erger werd het toen GHV de voorsprong pakte bij 29-28. Hellas herpakte zich echter en door Antón Rodrigúez, Kevin Pronk en Yannick van Zundert kwam het tegen het einde toch weer op een comfortabele 29-32 marge. De thuisclub, die de punten goed kon gebruiken, bleef doorknokken en zorgde met minder dan een minuut op de klok voor 31-32. 

NIETS AAN DE HAND

Er leek nog niets aan de hand, omdat Hellas in balbezit kwam met nog dertig seconden te spelen. De ervaren Loek van Bergen en Henegouwen werd aangepakt en liet zich vervolgens in de ogen van de scheidsrechters Ilja van Driel/Gerben Renes theatraal vallen. Gevolg: een vrije worp tegen, waarna Thomas Beltman in de weg ging staan. Binnen die dertig seconden is dat dus een rode kaart en een strafworp. Nog even mochten de Hellenen hopen toen keeper Caspar Hovingh de zevenmeter van Thomas Robben stopte. Maar zijn verdedigers waren niet alert genoeg voor de rebound waardoor die alsnog door Hijstek in een doelpunt kon worden omgezet.  

‘Onnodig weggegeven’, luidde het oordeel in het Hellaskamp. Grote blijdschap bij de strijdende spelers van GHV, dat opgelucht kan ademhalen.

Doelpunten Hellas: Kevin Pronk (7), Loek van Bergen en Henegouwen (6), Kevin Hendriks (4) Michael Pronk (3), Twan Klompé (3), Thomas Beltman (2), Yannick van Zundert (2), Martijn Poot (2),  Antón Rodriguez (2) en Thierry van Zundert (1).  

 AD SPORT/PETER LOTMAN

SUCCESVOLLE COMPETITIERONDE WHC/HERCULES, HELLAS EN EHC
Hellas Nieuwsbrief - april 2022