HELLAS MOET MORGEN SPELEN, MAAR WIL DAT NIET

HELLAS MOET MORGEN SPELEN, MAAR WIL DAT NIET

PETER LOTMAN

Den Haag – De Haagse handbalvereniging Hellas ligt in de clinch met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) over de inhaalwedstrijd in en tegen landskampioen Dalfsen. Vanwege Europa Cup verplichtingen is het duel vastgesteld voor aanstaande donderdag, maar Hellas kan door omstandigheden geen representatief team op de been brengen.

Hellasvoorzitter Anneke van Zanen-Nieberg en trainer/coach Joris Witjens zijn al geruime tijd bezig om te proberen het duel alsnog naar een andere datum te verplaatsten. Zowel het NHV als Dalfsen houdt echter voet bij stuk dat er alleen donderdag kan worden gespeeld.

Van Zanen-Nieberg: ,,Heel teleurstellend dat een proces dat in goed overleg moet gaan, leidt tot het eenzijdig aanreiken van de donderdagavond. Terwijl men bij het NHV en Dalfsen weet dat wij dan geen compleet team kunnen samenstellen vanwege studie en werk van enkele speelsters. Het NHV zegt dat ze niets kunnen doen, omdat de beschikbaarheid van de hal op donderdag de doorslag geeft. In de regelementen staat dat een wedstrijd in goed overleg moet worden vastgesteld, maar daar is geen sprake van in dit geval.”

Hellas mist de basiskrachten Talisa Groen, Lisanne van Vliet, Shantella Smid en Sanne Leenders, die niet ’s middags al kunnen afreizen.

Trainer Witjens: ,,Dan is er geen sprake meer van eerlijke competitie. Daar zou men toch begrip voor moeten opbrengen. Bovendien mis ik de donderdagtraining in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd van zaterdag tegen Venlo. Die partij is voor ons mede bepalend voor het bereiken van de kampioenspoule. En ook de kans op blessures en vermoeide speelsters is veel groter.”

De Hellaspreses: ,,Eigenlijk hebben we met dit akkefietje alleen maar verliezers. Wij, Dalfsen, het NHV en handballend Nederland. De laatste poging is, dat Joris Witjens met zijn collega van Dalfsen, Peter Portengen, gaat bellen om te vragen of het echt niets anders kan.”

 

AD HAAGSCHE COURANT

GEHAVEND HELLAS HOUDT SCHADE BEPERKT
JORIS WITJENS BLIJFT TRAINER/COACH VROUWEN HELLAS