HELLAS OP DE GOEDE WEG

HELLAS OP DE GOEDE WEG

 COACH VAN DER WEL BOUWT IN ALLE RUST AAN NIEUWE PLOEG

Den Haag – Al te uitbundig was Erik van der Wel, de coach van de handbalsters van Hellas, niet na afloop van het duel met E&O. Zijn ploeg won weliswaar overtuigend met 36-24, maar de altijd kritische oefenmeester had nog te veel zaken gezien die niet naar zijn zin waren. ,,Toch zijn we op de goede weg. Het gaat met de week beter.

De 65-jarige Hagenaar met een lange staat van dienst heeft een eigen filosofie hoe handbal gespeeld dient te worden. Technisch, snel op de tegenaanval en vanuit een sterke verdediging. Die speelwijze is door de jaren heen het handelsmerk van Hellas. Van der Wel bouwt weer aan een nieuwe, jonge ploeg en dus moet hij opnieuw proberen zijn ideeën over te brengen op een volgende generatie.

,,En dat lukt prima, maar dat heeft tijd nodig,” aldus de nog steeds ambitieuze trainer. ,,Ik beschouw de eerste helft van de competitie als een onderdeel van de voorbereiding. We zijn door blessures en afwezigen vanwege het jeugd WK pas laat begonnen aan het nieuwe seizoen. Meer mag ik nu nog niet verwachten.”

Met de toeschouwers was Van der Wel tevreden over het snelle, beweeglijke spel van zijn discipelen. Tijdens grote delen van het vlotte kijkspel was de break-out aan Haagse zijde voortreffelijk verzorgd. Dat waren ook de momenten, dat de thuisclub in recordtempo afstand nam van de opponent uit Emmen. Mooi was daarbij te zien hoe speelsters als Celine Michielsen en Ana Pavkovic vaak met één hand de bal doorspeelden en afrondden. Menig coach wordt ‘gek’ van die hoogstandjes, maar voor het publiek is het echt genieten geblazen.

Van der Wel daarover: ,,Als het functioneel is, heb ik daar geen moeite mee. Het was een paar keer noodzakelijk om het zo te doen. Maar het moet niet tot iets normaals worden verheven. Vangen doe je in principe met twee handen.”

Vooral de snelle en lichtvoetige Pavkovic was weer uiterst behendig in het aannemen van de bal met één hand om vervolgens in een vloeiende beweging te scoren. En ook aanwinst Michielsen speelde een paar keer zwaar aangepakt de bal knap door naar een meesprintende ploeggenoot.

Er viel dus voldoende te genieten aan de Laan van Poot, al was de tegenstand van E&O bij vlagen wel erg pover. Maar Hellas, met de sterk keepende Evelien Grob,  verdiende het compliment dat het met goed aanvalsspel toch het grootste deel van de partij bij de les bleef.

Bij de rust (19-12) was al duidelijk dat de overwinning geen gevaar liep. In een sterke periode na het wisselen kwamen de Haagse vrouwen binnen tien minuten op 29-15 en was de toch al geringe weerstand van E&O gebroken. Vooral het doelpunt van Denise Maquelin vanaf de cirkel was in die fase fraai en de treffers van Pavkovic waren om in te lijsten.

Doelpunten Hellas: Ana Pavkovic (7), Celine Michielsen (7), Talisa Groen (4), Dewi van ‘t Oostende (4), Denise Maquelin (3), Lisette Moelker (3), Angelique van Duivenbode (3), Melisa Osmanagic (2), Lisanne van Vliet (2) en Chantal Slegtenhorst.

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

MANNEN HELLAS OPPERMACHTIG
Van de voorzitter – 16 september 2012