HELLAS VERKOOPT HUID DUUR, MAAR KOMT TEKORT

HELLAS VERKOOPT HUID DUUR, MAAR KOMT TEKORT

Den Haag – Veel viel de handballers van Hellas gisteravond in het vooruitgeschoven duel met Volendam niet te verwijten. De inzet was bewonderenswaardig, de aanvalscombinaties bij vlagen heel behoorlijk en de verdediging met de uitblinkende doelman Maikel Takken sterk. Toch moesten de Hellenen het vooral qua effectiviteit en fysieke kracht afleggen tegen de landskampioen. De schade viel met 21-31 nog mee.

De start van de Hagenaars was zelfs overdonderend. Strakke schoten van Wessel Kuiper, Tim Meijer en Wessel Coster hielden de thuisclub bij 8-8 zelfs in het spoor van Volendam. Op dat moment gaven de Noord-Hollanders, zonder Tom Schilder en Joey Duin, even wat meer gas en binnen tien minuten was het 9-15. Dat was in het verloop van het stevige duel steeds het spelbeeld. Hellas liet aardig handbal zien, kwam even wat dichterbij en vervolgens herstelde de veelvoudig titelhouder met veel schotkracht de juiste verhoudingen.

Mooi voor het publiek was, dat Wessel Coster de laatste vrije worp achter doelman Martijn Cappel schoot en daarmee de ruststand op 11-16 bracht. In het tweede bedrijf hield Volendam-coach Mark Schmetz zijn vedetten op de bank. Hij spaarde Niels Reijgersberg, Jasper Adams, Boj van Limbeek en Matthijs Vink voor de return van de EC zaterdag tegen Sporting Portugal. Dat bood Hellas de kans om de achterstand niet verder te laten oplopen dan vijf doelpunten. Geen moment echter liet Volendam de Haagse opponent dichterbij komen.

Norbert Laernoes was de tweede helft sterk aan de cirkel, maar de opbouwers probeerden hem te vaak en te doorzichtig aan te spelen. Met als gevolg veel balverlies en daar wisten de snelle Volendammers wel raad mee. In de slotfase liep de marge vanaf 18-23 toch nog flink op door het matige schieten van de Hellenen. Het was opnieuw aan Hellaskeeper Takken te danken dat de schade beperkt bleef tot ‘slechts’ tien verschil: 21-31.

Doelpunten Hellas: Norbert Laernoes (5), Wessel Coster (4), Tim Meijer (3), Wessel Kuiper (3), Semmy Boekee (2), Tom Visser (2). Wessel de Groene en Daan Kulker.

Bij Volendam waren Jaap Beemsterboer en Jorn Smits (beiden 6x raak) de beste schutters.

 

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

Kanjer van de Week Eva Ooms
STERKE REVANCHE HELLAS-VROUWEN