Op de man af: Pim van Starrenburg

Op de man af: Pim van Starrenburg

‘WE HOEVEN MET HELLAS NIET TE DENKEN AAN DEGRADATIE’

 

Naam: Pim van Starrenburg.

Geboren: 2 augustus 1996.

Woonplaats: Voorburg.

Sport: Handbal.

Beroep/studie: HBO civiele techniek op de Hogeschool Rotterdam.

Werk: Juicy boy bij juicy juice.

Relatie: Nee.

Familie die handbalt: Mijn zusje speelt bij Velo. Mijn moeder handbalt al sinds haar jeugd en speelt nu bij EHC in de dames recreanten.

Clubs: Ik ben begonnen bij EHC in Leidschendam. In de B-jeugd ben ik overgestapt naar HAR&O. Daarna ben ik naar Limburg Lions gegaan en nu speel ik bij Hellas in Den Haag.

Positie in team: Cirkelloper.

Successen: Nederlands kampioen in de jeugd. Een aantal keren met nationale jeugdteams naar internationale toernooien geweest. Meerdere keren gehandhaafd in de eredivisie door middel van belangrijke beslissingswedstrijden.

Mooiste moment: Het Nederlands kampioenschap met de jeugd. Een speciaal moment met een geweldig team. Dat vergeet ik nooit meer.

Dieptepunt: Heb ik eigenlijk nog niet meegemaakt.

Beste trainer:  Arjan Koster. Ik heb hem als trainer meegemaakt bij HAR&O in Rotterdam. Door zijn persoonlijke aandacht en motivatie heb ik mij dankzij hem heel goed kunnen ontwikkelen.

Favoriete handballer/sporter: Bjarte Myrhol. Hij is niet een heel grote of brede cirkelloper en toch weet hij zich altijd los te draaien en alle ballen te vangen en dan te scoren.

Ambitie: Mijn grootste ambitie is op korte termijn met Hellas te promoveren naar de BENE-League.

Bijgeloof:  Heb ik niet.

Hobby’s:  Surfen in de zee bij Scheveningen.

Favoriete eten: Malse varkenshaas met gebakken aardappelen ben ik gek op. Maar ook pasta vind ik erg lekker voor een training of wedstrijd.

Sterke eigenschappen:  Ik ben een harde werker en ik geef niet snel op. Goede teamspeler. Stel me altijd optimaal in dienst van de ploeg.

Verbeterpunten:  Fysiek moet ik nog sterker worden. Dat is voor een cirkelloper belangrijk. Ook moet ik beter omgaan met pijntjes en blessures.

Belangrijk binnenkort: De nacompetitie van de eredivisie wordt voor Hellas heel belangrijk. Alle clubs beginnen met nul punten, dus iedereen zal ervoor strijden om zo hoog mogelijk te eindigen. Onze vorm is groeiende, dus we komen een heel eind. Aan degradatie hoeven we niet te denken.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Neso Saponjic volgend seizoen ook in technische staf van Hellas
Activiteiten 11/12 februari