Pepijn Michielsen breekt enkel op drie plaatsen

Pepijn Michielsen breekt enkel op drie plaatsen

Handballer Pepijn Michielsen van Hellas viel zaterdag tegen HARO uit met een ernstige beenblessure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen wat precies de aard is van zijn kwetsuur. ,,Ik forceer mijn herstel niet.”

Waar heb je last van?

Pepijn Michielsen: ,,Het blijkt nu, dat ik mijn enkel op drie plaatsen heb gebroken. Dus niet het kuitbeen. Er zijn drie breuklijnen te zien, maar gelukkig is het een mooie breuk. Mijn botten staan nog goed op elkaar, dus ik zit nu in het gips. Vrijdag hoor ik of ik onder het mes moet en zo ja wanneer.”

Waar hangt dat vanaf?

,,Er wordt gekeken hoe de breuk zich heeft gehouden deze week. In het ergste geval krijg ik twee tot drie maanden gips en dan rustig aan revalideren. Ik kies er zelf voor om geen haast te maken bij het herstel. Dan kan ik de spieren in mijn been weer goed sterk maken.”

Veel pijn?

,,Nee, dat valt gelukkig mee. Op zich gaat het wel goed, alleen aan het einde van de dag heb ik er wel veel last van. Maar het is uit te houden.”

Hoe lang gaat het duren?

,,De echte revalidatietijd moet ik nog afwachten. Ik ga niks forceren. Naast mijn been ga ik ook meer rust geven aan de rest van mijn lichaam. Het is een zware periode geweest. Ik zit namelijk ook nog met een handblessure die ik had opgelopen tijdens het WK met Jong Oranje. Ik wil bij het begin van het nieuwe seizoen weer helemaal fit zijn.”

Uitleg Fysiotherapeut van Hellas Jeroen Coster (Herstelsnel): De enkelvork wordt gevormd door de uiteinden van het scheen- en kuitbeen. Bij Pepijn is er sprake van meerdere breuklijnen in het uiteinde van het kuitbeen. Een zogenaamde Weber B fractuur. De prognose is gelukkig uitstekend.

AD SPORT/PETER LOTMAN

De Hellas autorally is verreden!
Ernstige blessure overschaduwt de feestvreugde bij Hellas