Perfecte klik bij Hellas tussen coach Hans van Dijk en spelers

Perfecte klik bij Hellas tussen coach Hans van Dijk en spelers

PASSIE EN PLEZIER DE SLEUTELWOORDEN

Den Haag – De handballers van AJSports/Hellas kijken met een tevreden gevoel terug op het seizoen. De doelstelling, nacompetitie BENE-League, haalden zij weliswaar net niet, maar het spelplezier was groot. De klik tussen de spelers en coach Hans van Dijk is optimaal.

Voormalig topspeler en international Van Dijk heeft met zijn staf voor een prettig werkklimaat gezorgd bij de eredivisieclub. Met assistent Remco Jacobs, keeperstrainers Bart Uijtdebroek en Arold Holman en fysio Jeroen Coster is er een professionele aanpak. Geen onvertogen woord valt er bij de Hellenen te beluisteren. Zelfs niet toen zij de zo begeerde plek voor de play-offs BENE-League misliepen. Een team vol zelfvertrouwen. Alom wordt de aanpak van Van Dijk, die zijn contract inmiddels heeft verlengd, geprezen. Passie en plezier zijn de sleutelwoorden.

Ook Ricardo Holman, de laatste weken in uitstekende vorm, is vol lof over zijn coach. ,,Hij is technisch en tactisch sterk. We leren veel van hem. Hij geeft ons vertrouwen. Ik heb daar zelf ook profijt van. De sfeer onderling is perfect en de teamgeest optimaal. Hij kan ons goed motiveren. Hij heeft humor en is direct in zijn benadering”, vindt Holman, die bekend staat om zijn verwoestende schoten.

PRIMA INSTELLING

De hele competitie toonden de Hellenen een prima instelling. Na een achterstand raakten zij niet in paniek en werkten zich steeds naar een positief resultaat. Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen ziet die omslag als de grote winst die dit seizoen is geboekt. ,,We zijn mentaal ijzersterk en kunnen goed met tegenslag omgaan. Dat heeft ons veel punten opgeleverd. We hebben met Hans van Dijk stappen gemaakt. Hij is niet alleen als coach top, maar ook als mens. Als er wat is, kun je altijd op hem rekenen. Zowel binnen als buiten het veld biedt hij hulp in voor- en tegenspoed. Het onderlinge vertrouwen is groot.”

Niet alle wedstrijden waren van hoog niveau en ook nederlagen moesten worden geïncasseerd. Opbouwspeler Pepijn Michielsen, die na twee zware blessures inmiddels spelritme opdoet, bevestigt dat. ,,Toch wonnen we vaak wedstrijden die niet goed waren, omdat we wél zestig minuten bleven gaan. De snelle omschakeling vanuit de verdediging naar de aanval was onze kracht. Ook hebben we geleerd meer eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat heeft ons spel verbeterd”, verklaart Michielsen, die besloten heeft er nóg een seizoen bij Hellas aan vast te knopen.

NAAR BENE-LEAGUE

Hans van Dijk speelt alle complimenten terug naar het team. ,,De spelers willen graag. Ze zijn enorm gemotiveerd. Dat is prettig werken. Zes keer per week keihard trainen, werpt zijn vruchten af. Als je zó veel tijd erin steekt als speler, moet je er ook plezier aan beleven. Dat doen ze gelukkig, ook al werd er niet altijd gewonnen. Ik heb niet geaarzeld mijn contract te verlengen. Ik werk met plezier bij Hellas, een mooie, traditierijke club die vooruit wil. Dit seizoen ging bijna alles goed. Komend jaar gaan we werken aan de details om Hellas naar de BENE-League te brengen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust vanaf 26 maart a.s.
Kwartfinale beker: HS1 - Smezo/BFC