Sabien Brehler bijna naar Midden-Amerika!

Sabien Brehler bijna naar Midden-Amerika!

Hallo allemaal,

Het is bijna zo ver! Nog maar een maand en dan stap ik op het vliegtuig naar Panama City! Ik heb er heel veel zin in en ben heel erg benieuwd naar alles wat ik ga meemaken en ga zien in Midden-Amerika. Ik zal hieronder even kort uitleggen wat ik nou precies ga doen daar…

Allereest wil ik iedereen bedanken die mij de afgelopen tijd gesponsord heeft, ik vind het heel bijzonder dat jullie geld gegeven hebben ik zal er persoonlijk voor zorgen dat het geld op een goede plek terecht komt.

Mijn reis begint in Panama, ik zal de eerste maand nog geen vrijwilligerswerk gaan doen, maar ik ga me dan volledig storten op het leren van Spaans. Ik vind het heel belangrijk dat ik de taal kan spreken, omdat ik dan beter met de lokale bevolking kan communiceren en dat is natuurlijk ook belangrijk als ik vrijwilligerswerk ga doen.

In januari start mijn eerste project: ik ga een maand werken in een weeshuis in Boquete (Panama). Dit is de link van de organisatie die dat daar lokaal organiseert: http://www.unexpectedmomentsofmagic.org/
Wat mijn werkzaamheden daar precies zullen zijn, dat krijg ik daar pas te horen. Het ligt er namelijk heel erg aan wat de mensen op dat moment nodig hebben qua hulp. Het is wel zo dat het dan vakantie is, en de kinderen dus niet naar school gaan en het extra druk zal zijn in het weeshuis. Dus extra handen zijn dan altijd welkom!

Na dit project in Boquete, zal ik naar Costa Rica vertrekken. Hier zal ik een maand in een kindercreche gaan werken. De link hiervan is: http://www.hetanderereizen.nl/latijns-amerika/costa-rica/kindercreche

Na mijn project in Costa Rica vertek ik naar Nicaragua. Ik ga in Leon (dat is een grote stad in Nicaragua) ook een maand aan de slag. Ik ben op dit moment nog in contact met de mensen daar over wat ik precies ga doen, maar het wordt sowieso iets met kinderen. Waarschijnlijk ga ik in een soort naschoolse opvang de kinderen helpen. De organisatie waarmee ik dit ga doen, kunt u vinden via deze website: http://www.utrecht-leon.nl/

Dit was in het kort een beetje mijn programma als ik op reis ben, ik heb tussen de projecten door ook steeds een aantal weken dat ik zelf kan rondreizen en dus ook alles van de landen kan zien.

Voor de mensen die het leuk vinden om mij te volgen als ik op reis ben, kan dat via deze link: http://hetvrijwilligersnetwerk.nl/profile/Sabien
Hier zal ik foto’s en ervaringen op plaatsen zodat de mensen die mij gesponsord hebben ook kunnen zien waar hun geld naartoe is gegaan. Ik weet nu nog niet precies wat ik ermee ga doen, omdat ik niet weet wat de lokale bevolking daar nodig heeft. Ik ga eerst kijken waar behoefte aan is, en dan kan ik de spullen daar kopen. Op die manier steun ik de lokale economie en hoef ik niet al die spullen in mijn backpack te proppen. J

Ontzettend bedankt allemaal en voor de mensen die alsnog een kleine bijdrage willen leveren, dat kan natuurlijk altijd. Je kunt het overmaken naar rekeningnummer 602908 t.n.v. Sabien Brehler. Het hoeft echt niet veel te zijn, maar het lijkt mij zo mooi om ook echt iets achter te kunnen laten in Midden-Amerika en mijn steentje bij te dragen.

Hellas Crazy Cristmas Party op 14 december!!
HELLAS KANSLOOS TEGEN AALSMEER