SCHUTTER UBBO STARRENBURG LANG UIT ROULATIE

SCHUTTER UBBO STARRENBURG LANG UIT ROULATIE

 

Den Haag – De handballers van Hellas zullen het bij de start van de competitie in de eredivisie voorlopig moeten doen zonder Ubbo Starrenburg. De linkshandige opbouwer ondervindt nog steeds te veel last van een schouderblessure. ,,Flink balen, want ik loop er al maanden mee, aldus de sterke schutter.

Voor de coaches Budding en Saponjic een forse tegenvaller, omdat de 22-jarige Starrenburg een vaste basiskracht is in de Haagse eredivisieploeg. Mede door zijn gevaarlijke linkshandige schot handhaafde Hellas zich eind vorig seizoen op het hoogste niveau.

,,Het meest frustrerende is, dat ik nog steeds niet weet wat het precies is,” aldus de vierde jaarstudent Small Business en Retail Management. ,,De klachten dateren al van vorig seizoen. Het was niet zo erg, dat ik niet kon spelen, maar naderhand kreeg ik steeds meer last. Doordat ik vorig jaar in de voorbereiding door mijn enkel ging, had ik een tijdje rust. Het leek toen beter te gaan met mijn schouder.”

Omdat Hellas over een (te) smalle selectie beschikte, besloot Starrenburg in overleg met de medische en technische staf eind afgelopen seizoen toch door te spelen. ,,Dat doe je natuurlijk voor je cluppie. Ik wilde beslist niet degraderen. Met zware pijnstillers lukte dat wel. Eind mei, toen het seizoen voorbij was, ben ik naar de sportarts gegaan. Ik kreeg het advies om oefeningen te doen. Maar het ging niet beter. Na vier weken is er een MRI-scan gemaakt en daarna een echo. Maar nog steeds was niet duidelijk wat er nu precies aan de hand is. Inmiddels ben ik bij de bekende orthopeed Van Arkel geweest en die wil via een kijkoperatie uitzoeken wat er mis is in die schouder. Dat kan nog even duren en als ik word geopereerd, ben ik vijf, zes maanden uit de roulatie. Dan kan ik dit seizoen vergeten.”

 

AD/HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

WINST VOOR HELLAS IN OEFENWEDSTRIJD
Geweldige actie AJ Sports voor alle Hellenen!