Ubbo Starrenburg verheugt zich met Hellas op competitie

Ubbo Starrenburg verheugt zich met Hellas op competitie

Eindelijk gaat komend weekeinde ook de alternatieve competitie in de eredivisie bij de mannen beginnen. Voor Den Haag komen dan na lange tijd Hellas en WHC/Hercules weer in actie. Er is door de spelers verlangend naar uitgekeken. Ook Ubbo Starrenburg van Hellas heeft er zin in, al is zijn voorbereiding allesbehalve optimaal te noemen.

De linkshandige opbouwspeler heeft de afgelopen maanden door allerlei oorzaken nauwelijks kunnen meetrainen.

,,Ik wilde even afwachten hoe het trainen en alles eromheen verliep. Ik had het met het werk de afgelopen tijd heel druk, waardoor mijn prioriteit daar lag. Voor mijn werk heb ik nog regelmatig persoonlijke bezoeken en ik wilde niet onnodig risico lopen. Nu dit goed blijkt te gaan, wil ik weer gaan aansluiten bij de groep”, aldus Starrenburg, die Algemeen Directeur is van Easier Dental Care.

De 29-jarige Hagenaar werd ook al geruime tijd gekweld door een hinderlijke achillespeesblessure. ,,Sinds maart vorig jaar heb ik niet meer aan een handbaltraining meegedaan door die vervelende blessure. Inmiddels loop ik meerdere keren per week hard en dat gaat gelukkig goed. Als ik het trainen weer opstart, is het even afwachten hoe de reactie daarop zal zijn. Maar ik denk dat het wel goed zal gaan en ik heb veel zin om weer een balletje te gooien.”

FANATIEKE AANPAK

De rest van Starrenburg’s teamgenoten zijn al ruim een maand aan het trainen onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer/coach Maarten Roestenburg. Een trainer die de zaken fanatiek aanpakt en goed bij de groep past. Hij is direct in zijn benadering en je hoeft nooit te twijfelen wat hij bedoelt.

Starrenburg: ,,Na een rustige opbouwfase zijn we nu aan het trainen richting de wedstrijd van zaterdag tegen Houten. Uiteraard willen wij een goed resultaat neerzetten, maar de competitie zoals die nu gaat beginnen, zal vooral gebruikt worden om weer spelritme te krijgen. En ook om bepaalde nieuwe patronen uit te proberen met het oog op het volgend seizoen. Maarten is druk bezig om bepaalde spelconcepten neer te leggen die we de komende periode kunnen gaan oefenen. Dat zijn dat systemen die we ook volgend seizoen kunnen gebruiken.”

,,Iedereen is superblij, dat de alternatieve competitie er is en dat we weer kunnen trainen. Na een jaar corona is dit een prettige manier om verantwoord bezig te zijn. Vooral voor de jongere gasten in ons team is het mooi om weer aan de slag te kunnen.”

BELASTING VERDELEN

Ubbo Starrenburg weet nog niet of hij er volgend seizoen ook weer bij zal zijn.

,,Ik ga dat de komende periode bekijken hoe het gaat met mijn werk en de blessure. Over een paar maanden heb ik daar beter zicht op en kan ik de beslissing weloverwogen nemen. Onze selectie blijft grotendeels hetzelfde verwacht ik. De meeste basisspelers gaan door voor zover ik weet. Verder is Hellas druk bezig om te proberen hoe de selectie breder kan worden gemaakt. Dat is belangrijk om de belasting wat meer te kunnen verdelen.”  

Coach Roestenburg hoopt zijn ervaren opbouwer erbij te kunnen houden. ,,Ubbo is voor het team heel belangrijk. Met hem kunnen wij top-3 spelen. Hij is tactisch slim en is linkshandig, een groot voordeel. Hij is te goed én te jong om nu al te stoppen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN
FOTO: JET FOTOGRAFIE

“JE KUNT WINNEN OF VERLIEZEN, MAAR DE MAGIE ZIT HEM IN SAMENZIJN”
Hellas is op zoek naar jou!