Van de voorzitter – 2 september 2012

Van de voorzitter – 2 september 2012

Het seizoen 2012/2013 is al een paar weken aan het starten. Op 18 augustus was voor de meeste de af’gooi’ bij de seizoensopening. Even weer iedereen zien, gezellig bijkletsen, de kinderen een goede clinic onder leiding van Erik van der Wel en Joris Witjens. En daarna allemaal op de foto met de dames- en/of herenselectie. Omdat de heren Ooievaarscup moesten spelen, is het niet gelukt om alle teams met hen op de foto te krijgen. De mannen hebben beloofd dit op een later moment in het seizoen goed te maken.

Ook de teams zijn, op een enkele uitzondering na, allemaal gestart met de veldcompetitie of een toernooienreeks. Het weer werkt nog behoorlijk mee, dus genietend in een zalige zon zijn vaak de leukste wedstrijden te zien. Wij zien dat iedereen alweer een beetje begint te wennen aan zijn of haar nieuwe team en vooral dat het plezier er alweer goed in zit.

Daarbij wordt duidelijk dat we komend seizoen bij de jeugd het technisch jeugdplan over de hele linie gaan uitvoeren. Als ouders langs de lijn gaan we daar absoluut iets van merken. Met name in de verdediging zullen onze teams actiever zijn: niet de bal tegenhouden, maar de bal veroveren is het devies….dat betekent: niet afwachten met je hakken op de cirkel, maar alert en naar voren verdedigen en kijken wanneer je de bal kunt onderscheppen.

Jeugdsportcoördinator

Vanuit de gemeente hebben wij ondersteuning gekregen om – onder andere –  het proces van anders verdedigen te begeleiden. Joris Witjens is als jeugdsportcoördinator aangesteld bij onze vereniging voor 19 uur per week. Van de beschikbare tijd zal hij de helft (moeten) inzetten om scholen in de omgeving te enthousiasmeren voor het handballen, ondermeer door gastlessen te verzorgen. Binnen Hellas zal hij het andere deel van de tijd besteden aan de (technische) implementatie van het jeugdplan door ondersteuning aan alle trainers te geven. Dit kan ondermeer door het verstrekken van oefenstof, het overleggen met de trainers over de zaken die zij tegenkomen (positief en negatief), maar ook het geven van specialistische trainingen waardoor trainers meer oefenstof zien en kids er beter van worden. Mocht iemand hier vragen over hebben, spreek mij dan gerust aan. Maar ook bij Joris kunt u met alle vragen terecht.

Dames 1 start energiek, maar krijgt geen punten

De Dames zijn op 1 september de competitie gestart tegen Quintus. Tot mijn spijt heb ik de wedstrijd niet kunnen zien, maar ik begreep dat wij tot in de tweede helft kansen hebben gehad op minimaal deling van de punten. Quintus bleek in het laatste deel echter net iets sterke, waardoor zij er net met de winst vandoor ging. Dat is natuurlijk jammer, maar het vertoonde spel van onze zijde geeft aan dat ze in de eredivisie terdege rekening met ons moeten houden. En de competitie is nog lang, dus er kan van alles gebeuren.

Ziekenboeg

Jolanda Boks is afgelopen donderdag met succes geopereerd en is nu aan het herstellen. Hoe lang dit herstel zal duren is nog onduidelijk. Het goede nieuws is dat de operatie erop zit, goed gegaan is en dat de weg terug is ingezet. Jolanda veel succes in een voorspoedig (snel en goed) herstel!!

Kevin Hendriks is vorige week aan zijn schouder geopereerd en alweer twee weken geleden is Wessel Kuiper geopereerd aan de gebroken enkel die hij opliep in zijn eerste speelminuut van de Ooievaarscup. Ook beide mannen zijn aan het herstellen en ik hoop ze snel weer op het handbalveld te zien.

Anneke van Zanen-Nieberg

DERBY ALS OPWARMERTJE
Video-reportage Quintus-Hellas