Voorzitters Haags Goud verenigingen slaan handen ineen

Voorzitters Haags Goud verenigingen slaan handen ineen

Afgelopen zaterdag troffen de voorzitters van de Haags Goud verenigingen elkaar tijdens de Sport1 Open, op de Haagse Metsbanen. Haags Goud is een keurmerk dat door de Den Haag Topsport is uitgereikt aan 12 topsport verenigingen die op verschillende vlakken bijdragen aan de kwaliteit van het topsportklimaat in Den Haag.

Zij weten onder andere op goede wijze breedte- en topsport te combineren, waardoor zij een belangrijke bijdrage leveren aan de promotie van Den Haag als sportstad.

 

De Haags Goud verenigingen zijn: ADO Den Haag (vrouwen voetbal), Haag Atletiek, Hellas (handbal), HDM en HGC (beide Hockey), AdoLakers (honk- en softbal), BC DKC (badminton), HRC (rugby), Racing Club (zwemmen), Koryo (taekwondo), Lu Gia Jen( judo) en Beach Team The Hague (beach volleybal).Deze verenigingen zorgen ervoor dat wekelijks ca. 10.000 Hagenaars sporten in verschillende takken van sport. De ambities van de voorzitters van deze verenigingen zijn hoog; zij willen in hun eigen tak van sport het hoogst haalbare bereiken, waarbij zij de voordelen zien om daar waar mogelijk kennis en expertise te bundelen met de collega verenigingen. Gezamenlijk treden zij naar buiten en geven Den Haag een meer herkenbaar topsportgezicht. Vanuit deze gezamenlijke gedachte is de doelstelling vanuit de Haags Goud verenigingen praktisch en doeltreffend geformuleerd: wij willen ervoor zorgen dat Den Haag sportstad nummer 1 van Nederland wordt.

 

Met al het talent in Den Haag is dit een haalbare doelstelling, zo menen de voorzitters. “Door ons als Haag Goud verenigingen  sterker te manifesteren zullen we het brede Haagse publiek blijven enthousiasmeren om te gaan sporten. Wij faciliteren dan vanuit de verenigingen dat iedereen het beste uit zichzelf haalt. Van daaruit komen de talenten boven die zelfs de (inter)nationale top kunnen bereiken. Voor iedereen is daarbij duidelijk dat breedte- en topsport onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.” Afgesproken is dat de Haags Goud voorzitters daar nu ook samen werk van gaan maken, zodat straks iedereen weet waar Haags Goud voor staat!

 

 

 

Extra informatie

 

Den Haag Topsport is onderdeel van de stichting Den Haag Marketing en de uitvoeringsinstantie voor het topsportbeleid van de Gemeente Den haag.

 

Haags Goud is het keurmerk dat Den Haag Topsport uitreikt aan sporters die op het hoogste niveau actief zijn en evenementen, verenigingen, trainingscentra en accommodaties waar topsport bedreven wordt. Maar ook aan bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en dienstverleners die hun steentje bijdrage aan de topsport in Den Haag. Eigenlijk aan iets of een ieder die streeft naar een zo hoog mogelijk niveau van topsport in Den Haag in het algemeen, die streeft naar Haags Goud.

Voorbereidingsprogramma damesselectie
Ooievaarscup 2013, voor heren én dames!