WILSKRACHT WORDT BELOOND

WILSKRACHT WORDT BELOOND

LISETTE MOELKER GENIET VAN RENTREE BIJ HELLAS

 

Den Haag – Helemaal pijnvrij is ze nog niet. Toch geniet Lisette Moelker, de sierlijke hoekspeelster van Hellas, weer volop van haar eerste speelminuten na een zware schouderblessure. Zaterdag komt titelkandidaat DOS naar de Laan van Poot. ,,Heerlijk om weer in het veld te staan. Ik verheug me op die wedstrijd.

Lange tijd sukkelde de pas 21-jarige handbalster met de nasleep van een ingrijpende operatie aan haar rechterschouder en de intensieve revalidatie die er op volgde. ,,4 januari ben ik geopereerd. Ik weet het nog precies. Ik liep al anderhalf jaar te tobben met die schouder. Had al een mri-scan en een kijkoperatie ondergaan. Het was ontstaan, omdat die schouder drie keer in korte tijd uit de kom was geschoten en direct weer terug. Het kapsel was beschadigd en ik bleef er maar last van houden. Via een second opinion ben ik bij het medisch centrum ‘Zestienhoven’ terecht gekomen. Daar hebben ze tijdens een ingewikkelde operatie het kapotte gedeelte laten zitten. Vervolgens hebben ze, simpel gezegd, er een draadje doorheen getrokken en de twee sterke delen met elkaar verbonden. Heel knap allemaal.”

Wat volgde was een periode van pijn lijden, rust houden, zes weken met een mitella rondlopen, fysiotherapie en lang revalideren. ,,Ik had in die periode overal hulp bij nodig. Kon niks zelf. Vreselijk. Maar gelukkig heb ik veel hulp gekregen van familie en vrienden,” aldus Moelker die bevriend is met Loek van Bergen en Henegouwen uit het eerste mannenteam van Hellas. ,,Daarna hield ik nog wel veel pijn, maar het ging steeds beter. Af en toe heb ik nog van die pijnscheuten. Maar ik mag niet klagen over het herstel. Ik doe ook weer normale krachttraining, aangepast op mijn schouder, dat wel.”

Hopelijk is er dus voor de tweedejaars studente Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Haagse Hogeschool een einde gekomen aan die lange lijdensweg. Vorige week in het duel met een van die andere topploegen, VOC, was Moelker weer van de partij. Haar heroptreden bekroonde ze met twee belangrijke en mooie doelpunten in de door Hellas gewonnen partij.

,,Het ging wel lekker. Ik voelde dat de kracht bij het schieten weer terug was. Ook conditioneel ging het goed. Het was een heerlijk gevoel om weer deel uit te maken van het team. Na die twee slopende jaren. En dan nog winnen ook.”

De in Naaldwijk geboren Moelker begon ooit met handballen bij Westlandia. Zij stapte destijds via het Heulse Quintus over naar Hellas, waar zij inmiddels aan haar vierde seizoen bezig is. Ook maakte zij als jong talent vier jaar deel uit van de Handbal Academie. ,,Een onvergetelijke periode. Lekker veel handballen en daarnaast studeren aan de Johan Cruyff University. Vooral het EK in Slowakije waar we derde werden, was een hoogtepunt in mijn carrière,” zegt ze met een stralende lach.

De toekomst ziet er voor Lisette Moelker dus weer een stuk rooskleuriger uit. Een buitenlands avontuur, zoals zo veel van haar jeugdige collega’s, heeft ze uit haar hoofd gezet. ,,Ik richt me helemaal op Hellas en de Nederlandse competitie. We hebben een fijne groep en met Fred Michielsen en Bas Agterberg prima trainers. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we bovenin goed meedraaien. Zaterdag tegen DOS is een echte testcase. Dan weten we precies hoe ver we zijn.”

 

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

OVERWICHT HELLAS NIET BELOOND
KRACHTPROEF VOOR HELLAS TEGEN DOS