ALLE TOPPLOEGEN UIT REGIO NAAR HAAGSE HANDBAL DAGEN

ALLE TOPPLOEGEN UIT REGIO NAAR HAAGSE HANDBAL DAGEN

 

Den Haag – Van 17 tot en met 19 augustus wordt voor de derde keer de strijd uitgevochten om de Ooievaarscup tijdens de Haagse Handbal Dagen. Initiatiefnemer Alex Curescu is er in geslaagd samen met Frank van Engelen (voormalig voorzitter van Wings) en René Lier (duizendpoot bij de Haagse club) dit jaar alle clubs uit de Haagse regio die uitkomen op het hoogste niveau bij elkaar te krijgen.

De mannenploegen van Quintus, Hercules, Hellas, DIOS en WHC zullen drie dagen tegen elkaar strijden om de Ooievaarscup. Het Belgische Bocholt en HARO Rotterdam completeren het deelnemersveld.

Curescu, komend seizoen de nieuwe trainer van de vrouwen van Quintus, over het belang van dit toernooi. ,,Ik heb al jaren geroepen, dat we in deze regio in de aanloop naar het nieuwe seizoen een toptoernooi moeten hebben. We zijn twee jaar geleden voorzichtig begonnen. Ik ben blij, dat we nu zo’n sterke bezetting bij elkaar hebben kunnen krijgen in deze derde editie. Het bestaansrecht is bewezen.”

Ook het niveau van de arbitrage is naar een hoger niveau getild. Onder anderen de internationale topscheidsrechters Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg (dit seizoen net gestopt) zijn van de partij. En ook het voormalig EHF-koppel Ferry van de Beek/Niels Egberts komt naar Den Haag.

Vrijdag begint het toernooi om 19.30 uur in sporthal Loosduinen met de Haagse derby Hellas-Hercules. Daarna volgt Quintus tegen DIOS. Zaterdag, ook in Loosduinen, is de eerste wedstrijd om 12.30 uur. Zondag worden de duels afgewerkt in de sporthal aan de Laan van Poot.

De eerste wedstrijd is om 10.30 uur. Om 15.30 uur staat daar de beladen derby tussen Quintus en Hercules op het programma en om 16.30 uur Hellas tegen DIOS.

 AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT/Peter Lotman

 

ZWETEN OM OOIEVEAARS CUP
Speelschema Ooievaarscup