BLESSUREGOLF OVERSPOELT HELLAS BIJ RENTREE IN EREDIVISIE

BLESSUREGOLF OVERSPOELT HELLAS BIJ RENTREE IN EREDIVISIE

Den Haag – De euforie was groot toen de handballers van Hellas onder leiding van trainer Nico Stet eind vorig seizoen weer terugkeerden in de eredivisie. Het nieuwe technisch duo Björn Budding/Neso Saponjic heeft inmiddels de vreugde een tikje moeten temperen. Vertrokken en geblesseerde spelers maken de overlevingskansen er voor de Hellenen niet eenvoudiger op.

Het is dat Saponjic van nature een rasoptimist is. Hij houdt de moed er in en weet steeds opnieuw zijn manschappen optimaal te motiveren. Maar ook hij, realist als hij is, weet dat hij voor een gigantische taak staat de komende maanden.

Eerst vertrokken de sterkhouders Bart Ravensbergen, Samir Benghanem en Stefan Coster. Vervolgens stopten ook Jelmer Laernoes en Stanley Santos. Juist op het moment dat de coaches een nieuwe ploeg hadden geformeerd, werden zij getroffen door een blessuregolf.

Ubbo Starrenburg, Maikel Takken, Jordy Langereis, Tom Visser, Kevin Hendriks en Thierry van Zundert haakten met verschillende mankementen af. Nog vier andere basiskrachten zijn niet topfit.

Saponjic: ,,Dit is te veel voor de kleine en onervaren selectie die we hebben. We wisten voor die narigheid al dat het zwaar zou worden in de eredivisie. Als iedereen heel blijft, is het al een lastige klus. Met deze blessures wordt het er alleen maar moeilijker op. Maar wij willen ons daar niet achter verschuilen. We moeten het doen met de gasten die wèl beschikbaar zijn. De motivatie is perfect. Ik weet zeker dat ze er vol voor gaan. Het is alleen te hopen, dat we niet nog meer schade oplopen. Het wachten is op de terugkeer van de geblesseerden.”

Hellas ontvangt zaterdag aan de Laan van Poot (20.30 uur) vice-landskampioen Limburg Lions.

 

AD HAAGSCHE COURANT/PETER LOTMAN

HARDE LES VOOR HELLAS
Dames 3 en 4 gaan weer aan de slag!