COACHES EXPERIMENTEREN IN AANLOOP NAAR COMPETITIE

COACHES EXPERIMENTEREN IN AANLOOP NAAR COMPETITIE

Den Haag – Alle handbalploegen uit deze regio die in de eredivisie uitkomen, namen in het laatste weekeinde voor de competitie deel aan een sterk internationaal toernooi. Afgaande op de reacties van de coaches van Quintus, Hellas en Hercules kunnen de supporters vanaf 1 september rekenen op een mooi seizoen.

De mannen van Quintus oefenden in de eigen hal tegen het Belgische Olse Merksem en boekten met de uiblinkers Mitchell Verbraeken en Lex Dofferhoff een 28-18 overwinning. Zaterdag reisden zij naar België voor de confrontatie met Sporting Nelo (35-28 verlies). Coach Overkleeft: ,,Nelo was de sterkste tegenstander uit de voorbereiding. Het eerste kwartier waren we niet opgewassen tegen het hoge baltempo. Toch waren er fases dat we sterk spel lieten zien. We haalden alleen niet over de volle zestig minuten een constant niveau. Dat zullen we moeten verbeteren in de competitie. Met name het maken van slimme keuzes is voor verbetering vatbaar.”

Het technisch duo Overkleeft/Sebel is na het vertrek van Kevin Okkers, Roy Meijs, doelman Robert Ante en het stoppen van Rolf Vijverberg aan het experimenteren met het team. Met de nieuwe doelman Marco Woltersom is een sterke keeper binnengehaald. ,,Hij kan een mooi duo vormen met Sven Hemmes. Verder hopen we nog op de Pool Tomasz Charuza, een ervaren rechterhoekspeler. Hij is herstellende van een achillespeesblessure. We mikken op het halen van de kampioenspoule. Dat zal een loodzware opgave worden.” Topscoorders waren: Arjan Stuiver (14), Geert Hinskens (12), Lambert Zwinkels (11), Lex Dofferhoff (9) en Karim Tamim (9).

De mannen van Hercules waren drie dagen op trainingsstage in Zwartemeer. De formatie van trainer/coach Menno de Klerk speelde twee keer tegen gastheer Hurry-Up (14-17 en 18-21 verlies) en tegen het Belgische Sasja (16-22 en 13-15 nederlaag). De Klerk kijkt terug op een leerzaam weekeinde. ,,Ik heb veel kunnen uitproberen, omdat we nog geblesseerden hadden. De jonkies Marwin van Offeren, Duncan Postel, Ramon Meijer en Marvin Jansen hebben het heel goed gedaan. We merken duidelijk dat het tempo in de eredivisie veel hoger ligt. Daar moeten die gasten nog aan wennen. Maar ik zie al veel progressie.”

De vrouwen van Hellas namen deel aan het toernooi om de Trudo Cup in het Belgische St. Truiden. De ploeg van oefenmeester Erik van der Wel won de poule- wedstrijden tegen Iason (30-6) en St. Truiden (29-9) met overmacht. Ook de halve finale tegen VZV en de eindstrijd tegen Internos leverden ruime zeges op. ,,We hebben bewust gekozen voor niet al te zware tegenstanders om nu tegen te oefenen. Ik miste een aantal speelsters vanwege het WK van Jong Oranje en ben dus met een mix van het eerste en tweede gegaan. Het voordeel was dat de meiden geleerd hebben tot het einde de concentratie op te brengen. Verder heb ik nieuwe spelpatronen kunnen uitproberen en speelsters op andere plaatsen kunnen inzetten.”

De vrouwen van Quintus oefenden succesvol in Lille om de Venus Cup met als tegenstanders het Franse St. Amand (27-24), Femina Vise uit België (39-24), het Zweedse Sparvagens HF (24-21) en Lille (23-22). Coach Curescu: ,,Sterk toernooi, dat we hebben gebruikt om jonge speelsters te laten wennen en onze spelpatronen aan te scherpen. Voor mij zijn de resultaten dan minder belangrijk.”

 

AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT/PETER LOTMAN

De avonturen van Bruno de Beer, 28 augustus 2012
Meiden A spelen trio op 16 september