De avonturen van Bruno de Beer, 28 augustus 2012

De avonturen van Bruno de Beer, 28 augustus 2012

De dames a-jeugd zijn inmiddels al ruim twee weken begonnen met de voorbereiding voor het seizoen 2012/2013. Nieuw dit jaar bij de groep is Bruno de Beer, een knuffelbeer met camera en dagboek, die iedere week met een speelster mee gaat en allemaal avonturen beleeft. Zijn avonturen met de speelsters zullen wekelijks op de site verschijnen, zodat iedereen kan meegenieten van de belevenissen van Bruno de Beer en de dames a-jeugd! Tijdens het teambuildingsweekend van 25 en 26 augustus is de beer geïntroduceerd en zijn avonturen tijdens dat weekend zijn door de dames opgeschreven:
Op zaterdagochtend stonden we met ons goede gedrag stipt op tijd om 9 uur ’s ochtends bij hellas in de regen. We kregen daar de instructies van Bas om zelf met een kaart uit te zoeken waar we heen moesten. Met Pien voorop als leider fietsten we naar de onbekende bestemming. Daar stond ons uiteindelijk een leuke maar intensieve verrassing te wachten.
We hadden onderweg wel een beetje vertraging opgelopen door een lekke band van Charlotte. Omdat Zoë en Lisa de fietspomp vergeten waren, gingen Babette en Pip op avontuur en kwamen zij uiteindelijk na een enge duivenman en een rare Oostenrijkse buschauffeur terug met een geleende fietspomp. Door goed teamwork werd de band weer gemaakt, ondanks het feit dat Charlotte bij het tevoorschijn komen van haar binnenband vroeg wat dat ding (haar binnenband) was.
Toen we uiteindelijk aankwamen in Hoek van Holland stonden Bas en Lisa ons op te wachten en maakten actiefoto’s van hoe gesloopt wij aan kwamen fietsen. Op het strand begon het echte programma. En we begonnen met yoga om de spieren alvast los te krijgen voor de rest van de activiteiten. We zaten met z’n allen op ons matje gezellig in een rondje vol spanning te kijken welke yoga technieken we moesten doen. We leerden uiteindelijk de zonnegroet waardoor de zon weer begon te schijnen en we weer een beetje droog werden, maar niet voor lang.
Na het lesje yoga moesten we allemaal een wetsuit aan en kozen we een surfplank uit. Hierna kregen we een uitleg hoe we moesten surfen, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Toen we naar de zee liepen begon het keihard te stortregenen, maar dit gooide geen roet in het eten en wij gingen gewoon door. Uiteindelijk zijn er een paar echte surfbabes naar boven gekomen en een paar die er niks van bakten.
Nadat we lekker met z’n allen geluncht hadden in het zonnetje moesten we sportkleren aan en begon de bootcamp. Deze bestond uit een aantal onderdelen: rennen door de duinen, rennen door het zand, push-up, sit-up, over bankjes springen en nog een aantal krachtoefeningen. Aan het einde begon het weer heel hard te regenen maar we zijn bikkels en zijn als een team doorgegaan. Hierna moesten we alleen wel de terugweg nog.
Voordat we terug konden gaan fietsen, moesten we wachten op Babette, die (voor de verandering) haar fietssleutel weer eens kwijt was. De reis begon voorspoedig: een lekker zonnetje en de wind in de rug. Na een kwartier begon het helaas alweer te regenen, in tegenstelling tot wat Bas zei, die ons beloofd had dat het minstens een half uur droog zou blijven. Maar het mocht niet baten, we gingen veel bergafwaarts en waren binnen drie kwartier alweer terug op Hellas!
Nadat we een verfrissende douche hadden genomen dachten we dat we gelijk konden aanschuiven, maar neee… We moesten onszelf voorzien in onze voedingsbehoeften. Er werden vier groepjes gemaakt met onder andere een overheerlijke fruitsalade, ambachtelijke spiesjes, rijk gevulde tomaten en een verse salade uit de volkstuintjes à la Sligro. Uiteraard was dit genieten to the max. Van Knakkie en Claire hadden we voor tijdens de fietstocht nog een lief kaartje gekregen waarmee ze ons veel succes en sterkte wensten met het zware programma. Dit kaartje kwam dankzij Pip helaas iets te laat, maar na het eten was het tussendoortje nog steeds lekker!
Dit weekend was niet alleen ik, Bruno de Beer, voor het eerst bij de dames a-jeugd. Ook een aantal meiden van de b-jeugd waren nieuw. De hele dag zaten zij al in de stress: wat zou er met ze gebeuren bij de ontgroening? Na vragen of ze vies of nat zouden worden, of zelfs naakt moesten, viel alles erg mee. Iedereen moest na het eten geschminkt worden en vervolgens kon de strijd beginnen!
Nadat de nieuwe meiden zich in charmante sumo-ballerina pakken hadden gehesen, mochten Frederique en Priscilla als eerst met elkaar worstelen. Het doel was om elkaar zo snel mogelijk van de mat te gooien. Nadat iedereen geworsteld had, werd duidelijk dat Eline de grote winnaar was en de super spannende tussenronde van Babette en Bas werd maar net gewonnen door Bas.
Na de ontgroening kwam het aan op vertrouwen. We moesten onszelf en elkaar blinddoeken en opsplitsen in twee groepen. In die groepen moesten we door middel van goede samenwerking en goed overleg gigantisch moeilijke, uitputtende en brein brekende puzzels oplossen.
Nadat we alles hadden opgelost beginnen we aan het (van televisie bekende) cross the line. Bas en Suus hadden het zo aangepast dat we situaties van het handbal moesten herkennen en aangeven wat wij zouden doen. Dit zorgde voor duidelijkheid en openheid van elkaar.
Toen kwam Bas met een briljant, geniaal en superslim idee (wat we niet van hem gewend zijn): een kampvuur! We gingen buiten naast de hal lekker met z’n allen rond het vuurtje zitten en roosterden wat marshmallows.
Toen werd het tijd voor een kampvuurspel, Weerwolfspel van Wakkerdam (supergoed idee van Manon!). De naam maakte mij al erg bang omdat ik maar een klein beertje ben, maar gelukkig werd ik goed vastgehouden door Tessa. Nadat iedereen het spel eindelijk onder de knie had was het een strijd om te winnen. Frederique was daarbij het ondeugende meisje in plaats van het onschuldige meisje en Bas vroeg of hij het onschuldige jongetje mocht zijn, maar Manon vertelde hem dat er alleen een onschuldig meisje was en hij dus maar met een hoog stemmetje moest praten.
Na dit leuke spel dook ik lekker mijn bedje in naast Bas, die als enige zijn tentje opgezet had in de hal. Dit was mijn eerste dag en nacht met de grote meiden, dus het was natuurlijk heel spannend, maar ook heel leuk, ik heb heel erg genoten!
Nadat we de volgende ochtend heerlijk ontbeten hadden en ons hadden opgefrist, gingen we een toernooi spelen. Basketbal en volleybal waren de sporten. Iedereen was heel enthousiast en sommige teams overtroffen zichzelf door de nummer 1 te verslaan!
En nu zitten we hier met z’n allen bij elkaar naar de jongens A1 te kijken die aan het spelen zijn. Het weekend is ten einde en ik denk dat het erg geslaagd is. Ik voel me goed in de groep en hoop op een fantastisch seizoen!
Jullie horen snel weer van me,
Bereknuffels van Bruno de Beer!

Video-reportage Quintus-Hellas
COACHES EXPERIMENTEREN IN AANLOOP NAAR COMPETITIE