COMPLETE OFFDAY VOOR HANDBALLERS HELLAS IN AALSMEER

COMPLETE OFFDAY VOOR HANDBALLERS HELLAS IN AALSMEER

Aalsmeer – De handballers van Hellas zijn als een van de titelkandidaten in de eerste divisie tegen een flinke zeperd opgelopen. In de uitwedstrijd bij het reserveteam van Aalsmeer verloor de ploeg van trainer/coach Nico Stet met 29-19. ,,Een complete off-day. Niemand had de juiste vorm vandaag, aldus de boze oefenmeester.

Hellas degradeerde het voorbije seizoen uit de eredivisie en geldt met Tachos Waalwijk (15-29 zege op Quintus) als kandidaat voor de titel. ,,Maar niet zoals we nu hebben gespeeld,” moest Stet constateren. ,,We kwamen vooral fysiek te kort. Aalsmeer speelde snoeihard in de dekking en dat is niet bepaald het spelletje dat ons ligt. Bovendien hadden ze een paar spelers uit het eerste team erbij gehaald.”

Dat gebrek aan lichamelijke kracht zal dit seizoen vooral het grootste probleem worden voor de Haagse lichtgewichten. De ploeg speelt doorgaans technisch prima handbal, maar zal aan hardheid moeten winnen om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Stet: ,,We onderkennen dat probleem, maar dat verander je niet zomaar even. Vaak kunnen we het op techniek en snelheid redden. Nu lukte dat helemaal niet.”

Hellas keek binnen tien minuten tegen een 6-1 achterstand aan. Die marge konden de Hagenaars niet meer overbruggen. Ook bij de rust was het verschil nog steeds vijf treffers: 11-6.

,,Onze opbouwrij schoot onvoldoende met scherp dit keer,” zag Stet, die aanjager Daan Kulker moest missen vanwege een blessure. Bovendien was opbouwer Ubbo Starrenburg de hele week ziek geweest. ,,Als dan de andere spelers ook te weinig laten zien, heb je tegen dit Aalsmeer geen kans.”

De enige spelers die in de ogen van de teleurgestelde coach een voldoende haalden waren Samir Benghanem (drie doelpunten) en jonkie Wessel Coster (vijf keer raak). Ubbo Starrenburg schoot, ondanks dat hij niet fit was, nog vier treffers bij elkaar.

AD HAAGSCHE COURANT/Peter Lotman

Hellas heeft hét Haags Goud Keurmerk
VROUWEN HELLAS SLUITEN NA ZEGE AAN BIJ TOP VIER