Daan Kulker terug bij Hellas

Daan Kulker terug bij Hellas

‘SPEELSTIJL PAST HET BESTE BIJ MIJ’

Den Haag – Daan Kulker is teruggekeerd bij Hellas. De balvaardige handballer is na een wereldreis neergestreken in Den Haag en koos voor zijn oude club. ,,De speelstijl van Hellas past het beste bij mij.”

De 26-jarige Kulker kwam eerder uit voor EHC en Hercules voordat hij zo’n drie jaar geleden vertrok bij Hellas. ,,Ik heb tweeëneenhalf jaar in Australië gewoond. Veel gezien en allerlei baantjes gedaan om in mijn onderhoud te voorzien. Via Azië weer teruggekomen en nog twee maanden door Europa getrokken”, verklaart de globetrotter zijn afwezigheid.

Ondanks zijn omzwervingen bleef Kulker fanatiek handballen. ,,Ik heb gespeeld bij Sydney Uni en ben twee keer nationaal kampioen geworden. Ook hebben we tweemaal de Oceanië Cup gewonnen. In 2015 heb ik de Super Globe in Qatar gespeeld. Een geweldige ervaring.”

Sinds kort is de beweeglijke opbouwspeler weer in Nederland. ,,Ik heb voor Hellas gekozen, omdat het een leuke groep gasten is en de aanpak mij aanspreekt. Ik ben mijn leven hier weer aan het oppakken. Ik zoek nog naar de ideale baan en ben nu tijdelijk aan het werk via een uitzendbureau.”

Door zijn explosieve karakter stond Kulker bekend als een licht ontvlambare speler. ,,Maar ik ben een stuk rustiger geworden. Niet in mijn tempo van handballen, maar wel met mijn mond”, zegt hij lachend.

Zaterdag (21.00 uur, Laan van Poot) treedt hij met Hellas aan in de topper tegen DSF Arnhem. De Hagenaars staan eerste in de eredivisie en azen op een plek in de BENE-League. Arnhem volgt op één punt. De uitwedstrijd won Hellas met 29-30.

Kulker: ,,Ik durf niks te voorspellen, want ik heb dat team nog niet zien spelen. Maar spannend wordt het zeker.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

De slag verloren, maar niet de oorlog
Activiteiten komend weekend