DREAMTEAM KERST 2023 EREDIVISIE DEN HAAG/WESTLAND

DREAMTEAM KERST 2023 EREDIVISIE DEN HAAG/WESTLAND

In vervolg op het Kerstrapport hebben we een favoriet team samengesteld met spelers van de regioclubs uit de eredivisie. Voor elke positie kozen we in het All Star Team een speler van Quintus, Hellas of WHC/Hercules die de eerste seizoenshelft indruk heeft gemaakt. Helaas viel EHC deze ronde buiten de boot wat betreft de meest opvallende spelers.

Een dergelijke verkiezing is altijd een tikkeltje subjectief, omdat we geen punten kunnen geven zoals bij een jurysport. Voor sommige posities kwamen ook meerdere spelers in aanmerking, maar we hebben uiteindelijk na een zorgvuldige afweging deze keuze gemaakt. We realiseren ons dat de lezer wellicht de voorkeur geeft aan een andere speler. We hebben echter naar beste eer en geweten gehandeld.

Voor een nóg betere begripsvorming hebben we een korte motivatie gegeven per individuele speler.

BESTE KEEPER:  STORM BOLMAN (HELLAS)

Bolman blijft voor ons de onbetwiste nummer 1 in deze regio. De jonge doelman pakte weer veel punten voor Hellas en werd regelmatig uitgeroepen tot de Meest Waardevolle Speler met een hoog stoppercentage. Hij is rustig en kan het spel goed lezen. Klasse keeper!

LINKERHOEK:  TIM FRENK (WHC/HERCULES)

Technisch vaardige speler met een mooie stijl die na zijn verblijf in het buitenland weer snel een vaste plaats heeft veroverd in de hoofdmacht. Scoort met overzicht en slaagt erin goed te variëren met snoeiharde schoten in de kruising ‘hangend’ in de lucht en subtiele lobjes. Ook trefzeker vanaf de strafworpstip.

LINKEROPBOUW:  TIMO BLOM (QUINTUS)

Blom is opnieuw bezig aan een ijzersterk seizoen. We hadden hem ook kunnen nomineren voor de middenopbouw. Op die positie is hij ook goud waard. Sterke schoten, knappe passeerbeweging en befaamd om zijn no-look passes. Ook in de dekking van grote waarde. Dragende kracht van Quintus deze competitie.

MIDOPBOUW:  KEVIN PRONK (HELLAS)

Een ogenschijnlijk flegmatieke speler, maar met veel techniek, schotkracht én inzicht. Kan zelf makkelijk scoren, maar ook ploeggenoten subtiel vrijspelen. Als hij er niet bij is, merk je direct het gemis in het team. Altijd een genoegen om hem aan het werk te zien. Hij is ‘uitwisselbaar’ met Timo Blom op de linkeropbouw, maar we willen ze allebei in het Sterrenteam.

RECHTEROPBOUW:  MARNIX ROOS (QUINTUS)

Wat een geweldig schot zit er in die linkerarm! Hij kan met zijn acties Quintus vaak over het dode punt helpen. Maar hij probeert ook altijd zijn medespelers in stelling te brengen. Verdedigend een onmisbare schakel in het solide middenblok. Een waardevolle versterking voor coach Saponjic!

RECHTERHOEK:  YOURI SCHUTTE  (QUINTUS)

Een linkshander met een beheerste afronding. Hoog, laag, stuit, lob, Schutte heeft alle varianten in zijn arsenaal. Ook de strafworpen zijn bij hem in goede handen dankzij de koele afronding. Een technisch begaafde speler die zijn plek in de hoofdmacht veroverd heeft. Blijft onder alle omstandigheden ogenschijnlijk rustig. 

CIRKELLOPER:  JONAH BAAK (WHC/HERCULES)

Hij werd noodgedwongen nog wel eens op andere posities ingezet, maar voor ons is hij dé meest aangewezen cirkelspeler. Goed bereikbaar voor zijn ploeggenoten, vangvast, trefzeker in de afronding en makkelijk draaiend. Ook in de break-out van grote waarde. Een slimme speler met veel variatie, die óók een juiste sper kan zetten voor zijn medespelers.

BESTE VERDEDIGER:  MITCH GIEZEMAN (WHC/HERCULES)

Hij staat als een blok beton in de verdediging en is één van de powerboys van het Combinatieteam. Hij is nauwelijks van zijn stuk te brengen. Kan ook steeds meer de defensie dirigeren. Een uiterst betrouwbare centrumverdediger. Vanaf de eerste competitiedag in topvorm. Prima timing om de tegenaanval te neutraliseren.

GROOTSTE TALENT:  STEN MAAS (WHC/HERCULES)

17 jaar pas, maar gezegend met een fluwelen linkerarm. Hij kan vanuit de rechterhoek elke bal er loepzuiver inschieten. Dan weer hoog of laag en vervolgens met stuit kort of lang. Veel potentie voor dit Jong Oranje talent. Oogt koel en lijkt alle facetten van een trefzekere hoekspeler te beheersen. Ook kan hij omkomen vanuit de hoek en vanaf de opbouw scoren. 

BESTE TRAINER/COACH:  RICHARD RIJKENS  (HELLAS)

Rijkens heeft onder moeilijke omstandigheden toch weer een prestatief team op de been gebracht. Hij kreeg vrij plotseling de volledige technische leiding in handen en moest omgaan met een behoorlijke transformatie na het stoppen van een handvol basisspelers. Knap hoe hij met een jonge, onervaren ploeg zo veel punten heeft vergaard. En ook het vertoonde spel is het aankijken meer dan waard.

AD SPORT/PETER LOTMAN

WHC/HERCULES WIL EERDERE MISKLEUN TEGEN HELLAS GOEDMAKEN 
KERSTRAPPORT 2023/2024 EREDIVISIE DEN HAAG/WESTLAND