EXODUS VAN SPELERS

EXODUS VAN SPELERS

EXODUS VAN SPELERS

Midden jaren negentig was Björn Budding een van de eerste talenten die van Hellas overstapte naar Aalsmeer. De hoekspeler volgde ras-Hagenaar Jan Alma, de grootmeester onder de vaderlandse trainers, en werd met hem kampioen van Nederland. De afgelopen jaren volgde een exodus van topspelers van Quintus en Hellas.

Tim Bottinga, Samir Benghanem, Max de Maat, Donny Vink, René de Knegt, Tom de Bruin, Marwin van Offeren, Pepijn Michielsen, Christiano Olivacce, Jesse van der Linden, Stan Zwinkels en onlangs nog Luka Furth van WHC/Hercules. Sommigen al gerijpt bij hun club, anderen zochten het avontuur als jong talent. Ook Robin Nagtegaal, Rob Goudriaan (beiden van Hellas naar Volendam) en Bernie Vermeer (van Quintus naar Hurry-Up) verlieten de regio.

Er zou een volwaardig BENE-Leagueteam van deze spelers kunnen worden samengesteld. Quintus, komend seizoen actief in de grensoverschrijdende competitie, heeft inmiddels een ambitieus plan opgezet met een professioneel managementteam. Het hoopt op die manier de eigen toppers te behouden. Ook Hellas en WHC/Hercules doen er alles aan om hun talenten aan zich te binden met intensieve trainingsprogramma’s en het bieden van faciliteiten.   

Overlijdensbericht - Kees van Katwijk
AROLD HOLMAN STOPT NA MOOIE LOOPBAAN ALS KEEPER EN TRAINER