Geen play-offs voor Hellas

Geen play-offs voor Hellas

Den Haag – Twijfel aan de zege is nederlaag. Die wijsheid gold voor de handballers van Hellas in het duel met Arnhem. Geen moment wekten de Hagenaars de indruk de wedstrijd te willen winnen. De 24-30 nederlaag was daarvan het logisch gevolg.

Toch stond er veel op het spel voor Hellas. Met een overwinning bleef het team van coach Fernando Nunes in de race voor de play-offs BENE-League. Al snel was duidelijk, dat het zover niet zou komen. Vanaf het begin kwam Hellas er niet aan te pas en moet zich verder richten op de Lucky Seven Cup.

Ter verdediging van de Hellenen kon worden aangevoerd, dat het opnieuw topschutter en verdedigingsspecialist Wessel Coster miste vanwege een hinderlijke hielblessure. Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen, nog niet topfit na zijn schouderoperatie, onderstreepte het belang van het ontbreken van zijn maatje. ,,Zonder Wessel missen we te veel schotkracht vanuit de tweede lijn. Ook in de dekking klopte het niet. De ruimtes onderling waren te groot.”

VERVLOGEN

Bij de rust (9-16) was de hoop voor Hellas al vervlogen. Na het wisselen kwam Arnhem zelfs op 11-22 en dat was voldoende aanleiding om de jeugdige talenten speeltijd te geven. Die pakten dat goed op met een hoger tempo en met gevarieerde schoten. Vooral Kevin Pronk (totaal tien doelpunten) onderscheidde zich samen met de beweeglijke Ismail Fakhir. Fysiek komen de jonkies nog tekort, maar technische vaardigheden hebben ze zeker.

De teleurstelling over het mislopen van de play-offs was groot, maar realisme overheerste. Doelman Caspar Hovingh: ,,Wie had voorspeld, dat wij met dit jonge team lang zouden meedoen om de bovenste plaatsen, was voor gek verklaard. Het seizoen is zeker niet mislukt. We hebben veel geleerd.” 

Doelpunten Hellas: Kevin Pronk (10), Ubbo Starrenburg (5), Pim van Starrenburg (3), Loek van Bergen en Henegouwen (2), Ismail Fakhir (2), Tim Fennis en Thomas Beltman. 

Doelpunten Arnhem: Thijs Geurts (7), Pascal Lucassen (7), Max Voermans (6), David Petit (4), Donato Cattani (3), Dani Blom (2) en Pim Voermans.  

Scheidsrechters (****) : Uiteraard had het ervaren koppel Carla van Dijk/Yvonne Wijtenburg geen enkel probleem met het eenzijdige duel. Er gebeurde nauwelijks iets en als er al eens een incidentje was, losten zij dat tactisch op zonder overdreven tijdstraffen. Aan het tweetal kunnen moeiteloos duels in de top van de eredivisie worden toevertrouwd.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Wedstrijdprogramma 7-8 maart
RIVM - Corona Virus