Hellas is met iets moois bezig

Hellas is met iets moois bezig

HAAGSE HANDBALPLOEG BLIJFT IN DE RACE OM DE TITEL NA PUNTENDELING MET HOUTEN

Den Haag – De grensoverschrijdende BENE-League is het walhalla voor de handballers. Hellas en Houten willen daar vanuit de eredivisie graag naar toe. Zaterdag stonden de koplopers tegenover elkaar. Zonder winnaar (24-24), maar met allebei de overtuiging dat ze de titel kunnen pakken.

Zelfs voor de meest doorgewinterde handbalkenners was het lastig aan te geven welke club  aan het einde van het seizoen die grote stap naar de BENE-League zal maken. Hellas en Houten zorgden voor een boeiende partij en er viel volop te genieten van fraaie acties en vooral veel strijdlust. Maar om nu te zeggen, dát is de meest geschikte kandidaat om het volgend seizoen op te nemen tegen de Belgische en Nederlandse topclubs, nou nee, op die vraag viel (nog) geen antwoord te geven.

Hans van Dijk, nu trainer/coach van Hellas, was zeven jaar lang de technisch leider van datzelfde Houten. Hij kan als geen ander aangeven wat de sterke kanten zijn van de beide teams. De voormalig topspeler en international vatte het bondig samen: ,,Houten heeft veel goede spelers en wij het sterke collectief. Voorlopig ligt de druk bij Houten. Zij zijn de favoriet.”

PLEZIER MAKEN

Daarmee manoeuvreerde Van Dijk zich in de positie waarin hij zijn team graag ziet. ,,Geen druk om ten koste van alles die titel te pakken. Wij blijven doen waar we al een tijdje mee bezig zijn. Plezier maken, hard werken en vooral veel samenwerken. We hebben tegen Houten opnieuw laten zien dat we over een enorme veerkracht beschikken. Dat vind ik gaaf om te zien.”

De bij Hellas gewaardeerde oefenmeester doelde daarmee op de periode in het begin van de eerste helft. Houten overdonderde de thuisclub in hoog tempo. Onder aanvoering van de weergaloze Thies Berendsen kwam Houten op 0-4, 1-5 en 4-9 na een kwartier. Een afstraffing dreigde, maar de Hellenen bleven rustig en met de trefzekere Ubbo Starrenburg herstelden zij zich tot de 9-11 ruststand.

,,Dat is onze grote kracht”, vond ook aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen. ,,Wij raken niet meer snel in paniek. In plaats van te gaan jagen, bleven we met overleg onze combinaties uitvoeren. Ik ben trots op mijn team dat wij op dit niveau kunnen presteren en dat allemaal op vrijwillige basis.”

INHAALSLAG

Ook in het tweede half uur zette Hellas die inhaalslag voort. De opnieuw onvermoeibare cirkelloper Pim van Starrenburg werkte zich met zijn teamgenoten naar een spectaculair slot van de topper. ,,Dat was vooral te danken aan de enorme wilskracht van ons. We bleven knokken en daarmee hielden we Houten op afstand. Jammer genoeg lukte het door te gehaast spel net niet in de slotseconden de overwinning te grijpen. Maar het gelijkspel was wel terecht.”

Hellas werkte in het laatste kwartier een 17-18 achterstand weg naar 20-20 en kwam vervolgens op 21-20, 22-21 en 24-23 met nog één minuut op de klok. De spanning was om te snijden en mede dankzij een aantal reddingen van doelman Paul Vis hielden de Hagenaars stand.

De gelijkmaker viel toch nog en de puntendeling zorgde voor een wisselende stemming bij de twee rivalen. De neutrale toeschouwer kon echter vrede hebben met een voorlopig evenwicht in de machtsstrijd aan de kop van de eredivisie.

Van Bergen en Henegouwen keek al wat verder vooruit en uitte een hartenwens: ,,Ik hoop dat de club inziet dat we nu met iets moois bezig zijn en dat we de generaties onder ons prikkelen om voor zo’n mooie club als Hellas te spelen. Deze fantastische groep verdient dat.”

Doelpunten Hellas : Robin Nagtegaal (6), Pepijn Michielsen (5), Donny Vink (4), Ubbo Starrenburg (4), Wessel Coster (3), Loek van Bergen en Henegouwen en Pim van Starrenburg.

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

HELLAS VANAF DECEMBER ZONDER WESSEL COSTER

Hellas moet vanaf begin december opbouwspeler en verdedigingsspecialist Wessel Coster een paar maanden missen. Coster, die ook een uitstekend cricketer bij HBS is, gaat samen met zijn vriendin Jessica van Gaalen een reis maken naar Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam.

,,Ik weet nog niet precies hoe lang, maar het zal tussen de drie en vier maanden liggen. Net voor de zomervakantie heb ik mijn studie afgerond en voordat ik verder ga studeren of ga beginnen aan mijn maatschappelijke carrière vinden wij dit een mooi moment om wat van de wereld te zien. Zo doen we nog extra levenservaring op.”

Na zijn terugkeer sluit Coster weer aan bij Hellas, dat dit seizoen een gooi wil doen naar de titel in de eredivisie. Die eerste plaats geeft recht op deelname aan de BENE-League volgend seizoen.

Wedstrijden komend weekend
Lijdensweg van handballer Pepijn Michielsen voorbij