HELLAS KAN EXPERIMENTEREN 

HELLAS KAN EXPERIMENTEREN 

Coach Richard Rijkens kon het duel met PSV goed gebruiken om jonge talenten de nodige speeltijd te geven. Zo kregen Max Horst, Nick Lichtenhahn en Bryan van der Zwan de ruimte om hun kwaliteiten te tonen. De drie A-junioren stelden hun coach niet teleur en speelden een prima partij met de nodige doelpunten en fraaie passes. Zij lieten zien, dat de talentrijke jeugd eraan komt bij Hellas.

Een andere opvallende gebeurtenis was de comeback van good-old Loek van Bergen en Henegouwen (6 doelpunten). Hij was onder het regime van de trojka Maura Visser/Björn Budding/Joris Witjens noodgedwongen gestopt. Maar de nieuwe technische man Rijkens heeft hem gelukkig weer teruggehaald. ,,Met zijn ervaring en zijn bekeken spel een belangrijke troef voor ons”, aldus de tevreden coach.

Verheugend was óók, dat Caspar Hovingh kon laten zien dat hij nog steeds een voortreffelijke doelman is. In de laatste fase voor de rust mocht hij de plaats innemen van Storm Bolman en die kans greep Hovingh met beide handen aan. Hij keepte zó goed, dat hij van keeperstrainer Bart Uijtdebroek na de rust mocht blijven staan.

Naast de zes treffers van Van Bergen en Henegouwen scoorden Thierry van Zundert, Vito Kloots en Kevin Pronk allen 3x.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Word Vriend van Hellas en steun onze jeugd!
Zonder bravoure stijgt keeper Bolman naar topniveau