Zonder bravoure stijgt keeper Bolman naar topniveau

Zonder bravoure stijgt keeper Bolman naar topniveau


AD DEN HAAG – PETER LOTMAN

Als één speler de Haagse derby tussen WHC/Hercules en Hellas extra glans gaf, was dat wel keeper Storm Bolman. De doelman van de Hellenen was nauwelijks te passeren en de 21-24 overwinning kon dan ook voor een belangrijk deel op zijn conto worden geschreven.

Storm Bolman (20) is geen jongen die het moet hebben van zijn bravoure. Hij is rustig, maakt zich ondergeschikt aan het team en is typisch zo’n keeper op wie je altijd kunt rekenen. De Haagse ploeg, onder leiding van trainer/coach Richard Rijkens, raakte aan het begin van het seizoen een aantal basisspelers kwijt. Maar op Bolman steunt de ploeg optimaal. Niet zelden is hij degene die de punten pakt voor Hellas en ook nu weer was hij onbetwist de man van de wedstrijd.

,,Ondanks dat wij veel jongens verloren hebben, vind ik toch dat wij goed presteren”, verklaart Bolman. ,,We hebben een jong team, dat graag hard wil werken. Dat zag je nu ook weer in de derby. Daar komen we een heel eind mee, ook tegen ploegen die op papier misschien beter zijn. Onze kracht is vooral de teamspirit. We gaan voor elkaar en gunnen elkaar alles. We geven niet op en dat bleek ook weer tegen WHC/Hercules, toen we op achterstand kwamen.”

Hellas beschikt al jaren over voortreffelijke keepers. Dat is in ruime mate de verdienste van keeperstrainer Bart Uijtdebroek, die er telkens weer in slaagt nieuwe talenten tot een hoog niveau op te leiden. ,,Ik leer zó veel van hem en ons contact is optimaal”, aldus de talentrijke doelverdediger.

Ook is Storm Bolman, die van Oliveo uit Pijnacker kwam, vol lof over trainer/coach Rijkens. ,,Hij laat ons als team hard werken en is op individueel vlak veel bezig met de spelers. Ik krijg veel vertrouwen en speeltijd, dus dat probeer ik met goed keepen terug te betalen.”

Bolman, die een opleiding tot hovenier volgt, weet nog niet precies hoe zijn toekomst eruit gaat zien. ,,Ik ga naar school en werk in de praktijk bij een hoveniersbedrijf, in de aanleg en onderhoud van tuinen. ,,Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Hellas.”

Hoe het seizoen verder verloopt, valt moeilijk te voorspellen. ,,Tot nu toe gaat het boven verwachting goed en draaien we bovenin mee. Ik hoop, dat we als team zó veel groeien dat we met een mooi aantal punten hoog eindigen. Deze overwinning helpt daar goed bij. Dan kunnen we volgend seizoen weer een hogere doelstelling neerzetten.”Peter Lotman

HELLAS KAN EXPERIMENTEREN 
HELLAS TOCH WÉÉR DE STERKSTE IN DERBY TEGEN WHC/HERCULES