HELLAS NEEMT AFSCHEID VAN LOEK VAN BERGEN EN HENEGOUWEN 

HELLAS NEEMT AFSCHEID VAN LOEK VAN BERGEN EN HENEGOUWEN 

HAAGSE AANVOERDER KAN VEREISTE AANTAL TRAININGSUREN NIET REALISEREN  

Vlak voor het begin van de competitie heeft Loek van Bergen en Henegouwen min of meer noodgedwongen besloten om bij Hellas te stoppen. Vanwege zijn werkzaamheden is het voor hem nog slechts mogelijk maximaal twee keer per week te trainen. Voor de nieuwe technische leiding bij Hellas onvoldoende om in aanmerking te komen voor de hoofdmacht. ,,Een verdrietige zaak voor ons allemaal.”

Joris Witjens, die samen met Björn Budding en Maura Visser de Hellenen komend seizoen onder zijn hoede heeft, legt uit hoe jammer hij het vindt. ,,Het is verschrikkelijk om zo’n, mooie, lange carrière bij Hellas op deze manier te moeten afsluiten. Voor Loek zelf vervelend en voor ons uiteraard ook. Wij missen een prima handballer en een voorbeeldige aanvoerder.”

Loek van Bergen en Henegouwen (30) dacht aanvankelijk na gesprekken met de trainers dat er wel een mouw aan te passen zou zijn. ,,Maar kort voor de voorbereiding kreeg ik te horen, dat die twee keer trainen te weinig was voor het eerste team. We hebben bij Hellas in totaal zes eenheden training. Ik ben er twee avonden en kan dan in feite vier eenheden meemaken inclusief kracht. Maar dat is dus niet voldoende.”

MEER KREDIET

Hij vervolgt: ,,Ik had gehoopt meer krediet te hebben, omdat ik al vanaf de jeugd bij Hellas handbal. Ik heb er altijd alles voor gegeven. Ik dacht dat dit een bonusjaar zou worden, waarbij ik mijn ervaring nog zou kunnen overbrengen op die jonge gasten. En dan daarna mooi afscheid nemen. Maar dat mag helaas niet zo zijn. Ik voel me daar heel triest over.”  

De nieuwe technische trojka is ook duidelijk over het in te nemen standpunt. ,,Wij willen, dat zo veel mogelijk spelers het programma van viermaal trainen en twee keer kracht volgen. Een enkele uitzondering van driemaal per week kan nog voor heren 1. Dat deed Loek vorig seizoen al, maar nu zou het dus nog een keer minder worden. Dat vonden wij niet verantwoord naar de rest van de groep. Bovendien is het ook voor hemzelf niet goed als je met geringe arbeid top wilt presteren in de eredivisie.”

GEEN BEWEEGRUIMTE

De beide partijen hebben lang gesproken en gezocht naar een oplossing, maar er was helaas geen beweegruimte. 

Witjens: ,,Ontzettend balen, want wij verliezen hiermee een belangrijke dragende kracht. Toch moeten wij voor het borgen van de toekomst normen hanteren. Dat kan soms helaas niet anders. Maar hoe verdrietig ook, ergens staat er een streep in het zand. Ons doel is de cultuur terug te buigen naar ontwikkelen en presteren met consequent veel trainingsarbeid als basis.”   

Van Bergen en Henegouwen: ,,Ik begrijp die aanpak en heb er ook respect voor. Het is de enige manier om de top te bereiken. Maar dat neemt niet weg, dat het bijzonder jammer is, dat ik nu om die reden moet afhaken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN  

Geslaagd kersentoernooi!
STERKHOUDER WESSEL COSTER NA POLSBREUK TERUG BIJ HELLAS