STERKHOUDER WESSEL COSTER NA POLSBREUK TERUG BIJ HELLAS

STERKHOUDER WESSEL COSTER NA POLSBREUK TERUG BIJ HELLAS

Het zal een geruststellende gedachte zijn voor het technisch driemanschap bij Hellas, dat sterke schutter én betrouwbare verdediger Wessel Coster komend seizoen weer van de partij is. De 27-jarige sterkhouder bij de Hagenaars liep in januari een polsbreuk op en kon daardoor geen wedstrijden meer spelen. ,,Maar nu ben ik gelukkig weer topfit en ik kijk er naar uit om aan de competitie te beginnen.”

Het was één van de twee dieptepunten in zijn handballoopbaan. Eerder had hij een langdurige blessure vanwege een enkelbreuk. Maar, zoals het een echte topsporter betaamt, praat Wessel Coster liever over de mooie momenten. En dat past ook beter bij de sympathieke handballer, die altijd het nodige positivisme uitstraalt.

,,Het Nederlands kampioenschap in de zaal met de A-jeugd was een hoogtepunt”, weet hij zich nog goed te herinneren. ,,Veel teamgenoten uit die tijd zijn nog steeds goede vrienden, ondanks dat de meesten niet meer handballen. Het was een geweldige tijd die ik niet snel zal vergeten. Ook het feit dat wij ons met Hellas een aantal maal hebben gehandhaafd in de eredivisie waren hoogtepunten. In mijn beginjaren bij heren 1 speelden we vaak onderin de eredivisie. Het is mooi, dat we de laatste jaren juist bovenin meedraaien. Dat geeft toch meer voldoening”, vindt de salarisadministrateur bij BDO Accountants in Den Haag. 

MARKANT DRIEMANSCHAP

Wessel Coster kijkt met plezier uit naar het nieuwe seizoen waarvoor de voorbereiding inmiddels is begonnen. Onder leiding van het markante driemanschap Joris Witjens, Björn Budding en Maura Visser. Sterke persoonlijkheden met veel verstand van handbal die moeten proberen met hun eigen ervaring als speler het huidige Hellas naar de top te tillen. Witjens werd met Hellas in 2008 Nederlands kampioen, Budding pakte titels met Aalsmeer waar hij furore maakte en Visser was topspeelster in binnen- en buitenland en een vermaard international.

Coster is dus optimistisch over de aanpak van die trojka: ,,Ze hebben alle drie hun sporen ruimschoots verdiend en hebben dus een goede kijk op het spelletje. Ik weet zeker, dat we veel van ze kunnen leren. Als team zullen wij beslist de vruchten plukken van wat zij zelf allemaal hebben meegemaakt”, aldus Coster vol verwachting.

Als we suggereren dat met de huidige ploeg én zo’n sterk trainerstrio Hellas toch wel de top-3 moet binnenwandelen, is Wessel Coster voorzichtig.

,,Ik denk, dat wij voor de top-5 moeten gaan. Vanuit die doelstelling kunnen we dan bekijken of er meer te bereiken is. Het moet ook altijd een beetje meezitten met blessures en zo. We beschikken over een stel jonge talenten en een aantal oudere jongens. Een goede mix van talent en ervaring. En wat óók belangrijk is: er heerst een enorm goede sfeer in het team. Elkaar steunen, helpen, tips geven, zowel binnen als buiten het veld.”

TWAALF DERBY’S

De spelers en supporters uit de Haagse regio kijken met veel plezier uit naar de twaalf derby’s die met Quintus, Hellas, WHC/Hercules en EHC komend seizoen op het programma staan. Coster: ,,Dat is zeker erg leuk. Het scheelt reistijd natuurlijk, maar die derby’s geven altijd extra spanning voor iedereen. Dat is leuk voor de spelers, maar zeker ook voor het publiek. Ik kijk er nu al naar uit, al is de voorbereiding net begonnen.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN

HELLAS NEEMT AFSCHEID VAN LOEK VAN BERGEN EN HENEGOUWEN 
Zondag 28 augustus - Wil Budding Sponsorloop