HELLAS NEEMT OP WAARDIGE WIJZE AFSCHEID VAN UBBO STARRENBURG

HELLAS NEEMT OP WAARDIGE WIJZE AFSCHEID VAN UBBO STARRENBURG

TEVREDENHEID OVER TWEEDE PLAATS IN ALTERNATIEVE COMPETITIE

De handballers van Hellas wilden meer dan ooit  het duel met Opleidingsteam Volendam winnen. Het was niet alleen de laatste wedstrijd van de alternatieve competitie in de eredivisie. Maar óók de afscheidswedstrijd van de echte clubspeler Ubbo Starrenburg. De geëmotioneerde linkshander kreeg met de 26-22 overwinning zijn verdiende afscheid.

Coach Maarten Roestenburg had voorafgaande aan het duel zijn manschappen in de kleedkamer flink opgepept. Dat is de bevlogen oefenmeester wel toevertrouwd. 

,,Ik had mijn spelers duidelijk gezegd, dat wij een goede start moesten maken. Wij wilden dat speciaal doen voor Ubbo om hem een waardig afscheid te geven, maar ook voor de toeschouwers die veel via de livestream hebben gekeken. Direct vanaf het begin er bovenop om er geen lastige wedstrijd van te maken.”

De Hellenen hadden de boodschap goed begrepen. Zij begonnen conform de opdracht voortreffelijk en pakten in een razend tempo een 6-0 voorsprong. Mede door opnieuw uitstekend keeperswerk van de laatste weken uitblinkende Caspar Hovingh legde Hellas in die fase eigenlijk al de basis voor de uiteindelijke overwinning. Via 13-6, 15-9, 19-11 en 23-17 werd het overtuigend 26-22. Waarbij weer eens bleek, dat Starrenburg met zijn vijf doelpunten nog steeds van grote waarde was. 

STERKE START DOMPELING

Ook de A-junior Youri Dompeling mocht van Roestenburg in de basis starten. ,,Hij zit pas twee weken bij de groep en maakte op mij een prima en gedreven indruk”, complimenteerde Roestenburg de pas 16-jarige Dompeling.

Verheugend was ook om te zien, dat Thomas Beltman na zijn clash van vorige week weer binnen de lijnen verscheen. Hij werd nog voorzichtig behandeld en mocht uit voorzorg alleen de laatste vijf minuten invallen.

Roestenburg blikte met een goed gevoel terug op zijn eerste en tevens merkwaardige coronaseizoen. 

,,Na de eerste ronden stonden we op de laatste plaats en we zijn toch nog tweede geworden. Dat zegt voor mij genoeg over de stappen die deze jonge groep heeft gezet. Een prima resultaat, dat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Vooral, omdat er allemaal nieuwe jongens moesten worden ingebracht. Complimenten voor de inzet van die nieuwe spelers en de rest van het team dat het goed heeft opgevangen.”

PERFECTE INVULLING

De tevreden coach vervolgt: ,,Als ik zie hoe een Koen de Vreeze zich heeft doorontwikkeld als schutter, prima. Olivier Beltman heb ik van hoekspeler doorgeschoven naar linker- en midopbouw. Dat heeft die jongen perfect ingevuld. En zo zijn er meer voorbeelden van gasten die op een andere plaats moesten spelen en dat voortreffelijk hebben gedaan. Jammer genoeg stoppen naast Ubbo Starrenburg ook Tim Fennis en keeper Quincy Compier. Er is dus genoeg werk aan de winkel voor het nieuwe seizoen om de groep compleet te maken.” 

Ook keeperstrainer Arold Holman, die tevens een belangrijke rol speelde in de begeleiding van de keepers en de schotbeelden bijhield, stopt ermee. Samen met Bart Uijtdebroek was de voormalig topkeeper verantwoordelijk voor het opleiden van tal van doorgebroken doelverdedigers. 

Doelpunten Hellas: Olivier Beltman (5), Ubbo Starrenburg (5), Thierry van Zundert (3),  Wessel Coster (3), Youri Dompeling (2), Michael Pronk (2), Yannick van Zundert (2), Loek van Bergen en Henegouwen (2), Pim van Starrenburg (1) en Tim Fennis (1).   

AD SPORT/PETER LOTMAN

JESSE VAN DER LINDEN KEERT TERUG NAAR HELLAS
UBBO STARRENBURG VINDT HET MOOI GEWEEST