HELLAS RUIKT DE EREDIVISIE

HELLAS RUIKT DE EREDIVISIE

NESO SAPONJIC: ONDERLING VERTROUWEN IS DE SLEUTEL

 

Den Haag – Hij is op dit moment nog de assistent van hoofdcoach Nico Stet. Volgend seizoen echter zal Neso Saponjic samen met Björn Budding de handbalmannen van Hellas als trainer onder zijn hoede hebben. Op welk niveau is nog de vraag.

Er wordt in het Haagse handbalcircuit inmiddels over niets anders gesproken. Eind mei/begin juni zullen de twee aartsrivalen Hercules en Hellas gaan strijden in een tweeluik om een plaats op het hoogste niveau. Hellas degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en uitgerekend concurrent Hercules nam die plaats in. Het handhaafde zich ternauwernood en de negende plaats verplicht de Hagenaars tot die cruciale partij tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie. Zoals de zaken er nu voor staan, zal dat het ongeslagen Hellas zijn.

Saponjic is een realist, maar hij is er van overtuigd dat Hellas die titel grijpt. Bovendien ziet hij zijn ploeg volgend seizoen al acteren op het hoogste niveau. ,,Dat zal een ontzettend zwaar jaar worden voor deze jonge selectie. Dat weten wij ook wel. Maar we zijn er klaar voor. We hebben niet echt supertoppers in het team, maar we moeten het vooral hebben van een sterke, hechte ploeg. En daar geloof ik in. Dat is ook mijn grote kracht. Onderling vertrouwen opbouwen en dat vasthouden is de sleutel tot ons succes.”

Saponjic roemt de samenwerking met hoofdtrainer Nico Stet. ,,Ik heb de afgelopen twee jaar veel van Nico geleerd. Uiteraard heb ik ook mijn eigen ideeën en die zal ik met Björn Budding goed doorspreken voordat we de nieuwe start gaan maken. Ik weet inmiddels wat ik zelf kan en wat ik waard ben. Ik geloof altijd voor de volle honderd procent in goed samenwerken.”

Eigenlijk houdt Saponjic niet zo van dat vooruitblikken. ,,We zijn nu nog volop bezig met de nacompetitie. De belangrijkste periode voor deze selectie. Daarom wil ik me vooral daarop richten. Samen met Nico Stet zo goed mogelijk presteren en proberen dit team terug te brengen naar de eredivisie. Dat willen we met zijn allen en daar geloven we ook in. Maar we moeten eerst nog de resterende drie wedstrijden van de nacompetitie winnen. Te beginnen vandaag tegen Houten. Pas dan weten we zeker dat we kans maken op de eredivisie. Ook dat zal nog heel zwaar worden tegen Hercules. Zij hebben inmiddels een jaar ervaring opgedaan op dat niveau. Wij hadden dat ook vorig seizoen. Stap voor stap zijn we op de goede weg. Ik heb er alle vertrouwen in, maar we moeten het nog wel waarmaken.”

Hellas-Houten is vanavond vanaf 20.30 uur in de Hellas-hal.

 

AD HAAGSCHE COURANT/PETER LOTMAN

GALAVOORSTELLING HELLAS
Bus en kaartjes voor de bekerfinale!