Hellas speelt sterke tweede helft en wint van Volendam

Hellas speelt sterke tweede helft en wint van Volendam

AD SPORT – Peter Lotman

Hellas speelde tegen het Opleidingsteam van Volendam in de eerste helft een redelijke wedstrijd en na de rust een prima partij. Daardoor werd het uiteindelijk nog een ruime 30-22 overwinning voor de mannen van coach Maarten Roestenburg, die tevreden terugblikte op de partij. 

,,Wij maakten de kansen in de tweede helft wel af, die we voor de rust nogal eens miste. Daardoor liepen we ook makkelijker weg bij de tegenstander. We hadden het aanvalsspel van Volendam goed geanalyseerd en geprobeerd daar een passend antwoord op te geven. De eerste helft ging dat nog wat moeizaam, maar daarna kwamen wij goed op gang.”

Mede op basis van een solide, gedisciplineerde verdediging én een prima keepende Caspar Hovingh kreeg Hellas in het tweede half uur slechts negen doelpunten tegen. Dat was een uitstekend resultaat net zoals de dertig treffers die de thuisclub zelf maakte. 

Doelpunten Hellas: Wessel Coster (8), Loek van Bergen en Henegouwen (8), Olivier Beltman (4), Kevin Hendriks (4), Pim van Starrenburg (2), Thierry van Zundert, Pim van Drimmelen, Thomas Beltman en Antón Rodríguez Otero.

Haagste Topsport

Op zaterdag 20 november werd de Eredivisiewedstrijd IMTO Benelux Hellas tegen Kras Volendam gespeeld aan de Laan van Poot. Hellas ging de wedstrijd in als favoriet en had wat goed te maken na de ruime nederlaag op bezoek bij Bevo. Na een gelijkopgaande eerste helft pakte Hellas overtuigend de winst.

In het eerste kwartier van de wedstrijd wist Hellas gemakkelijk de voorsprong te pakken. De vooraf aan de wedstrijd niet geheel fitte Kevin Hendriks kon toch zijn stempel drukken met 3 treffers in de beginfase. Na een stand van 9-5 bracht Hellas zichzelf onnodig in de problemen met slordige passing en afronding. Een aantal goede afstandsschoten van Loek van Bergen en Henegouwen beperkten de comeback die Volendam in de eerste helft maakte tot 14-13. 

Hellas kwam na rust geconcentreerd uit de kleedkamer en speelde een tactisch sterke fase waardoor het flink kon uitlopen op Volendam. Keeper Caspar Hovingh liet zien waarom hij in het doel staat en keerde vrijwel iedere bal die op hem af kwam. Via standen van
21-15 en 25-16 werd een gat geslagen van 9 doelpunten. De laatste tien minuten veerde Volendam iets terug, echter niet genoeg om Hellas nog in gevaar te brengen. De 2 punten bleven in Den Haag.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto: Jet van Bergen en Henegouwen

Maatregelen vrijdag 26 november
Hellas verliest van Bevo 2