HELLAS TANKT VERTROUWEN ONDANKS RUIME NEDERLAAG TEGEN AALSMEER

HELLAS TANKT VERTROUWEN ONDANKS RUIME NEDERLAAG TEGEN AALSMEER

Hellas heeft de achtste finales van de nationale beker niet overleefd. Met 29-40 toonde Aalsmeer het verschil aan tussen de top van de BENE-League en de Eredivisie. Geen schande uiteraard die nederlaag van de Hagenaars. Sterker nog: er waren voldoende aanknopingspunten om de beladen partij zaterdag tegen Quintus met vertrouwen tegemoet te zien.

Ondanks het grote krachtsverschil speelden de Hellenen een prima partij tegen het vooral fysiek veel sterkere Aalsmeer. Opvallend was, dat bijvoorbeeld Martijn Poot ook tegen een BL-ploeg 14 keer kon scoren. We zijn dat van hem gewend in de eredivisie, maar ook ditmaal was hij nauwelijks af te stoppen door de verdediging van Aalsmeer en door de beide keepers. Dat er ook nog wel eens wat mis ging, wordt hem dan graag vergeven.

Ook een pluim voor de lichtvoetige en frêle Imail Fakhir die met zijn passeerbewegingen toch herhaaldelijk de vijandelijke verdediging in de luren legde. Pim van Starrenburg had ook een sterke avond. Verdedigend was hij van BENE-League niveau en ook aan de cirkel was hij weer flink aan het bikkelen.

Een groot compliment verdiende ook doelman Storm Bolman. Hij kreeg in de eerste helft een bal van Vaidas Trainavicius snoeihard in zijn gezicht. Hij moest even naar de kant, leek aangeslagen, maar keerde even later toch weer terug alsof er niets aan de hand was. En stopte vervolgens óók nog een strafworp.

DESTIN VAN DIJK

In het eerste half uur kon Hellas de viervoudig landskampioen nog enigszins bijbenen. Tussenstanden van 6-8, 10-12, 13-14 en 14-16 deden vermoeden dat het wellicht niet zo’n heel grote afstraffing zou worden. Ook de 15-19 ruststand bood nog wat hoop voor de fans op een redelijk resultaat.

Maar plotseling ontpopte Destin van Dijk zich bij Aalsmeer als een ware schutter. Hij schoot in het begin van de tweede helft vijf keer raak en bracht daarmee het verschil op 18-26. Aalsmeer-coach Bert Bouwer begon aanvankelijk met zijn vaste basis, maar liet in het verdere verloop van het toch wel aantrekkelijke kijkspel al zijn wisselspelers ook nog opdraven.

Dat was interessant om te bekijken, omdat er nogal wat spelers uit deze regio de laatste jaren de weg naar Aalsmeer hebben gevonden. Pepijn Michielsen, Tim Bottinga, René de Knegt, Donny Vink, Samir Benghanem, Max de Maat. Er zou een volwaardig Haags team kunnen worden gevormd met deze inmiddels bij Aalsmeer tot toppers uitgegroeide handballers.

RODE KAART

Het was in het algemeen een sportieve partij. Tegen het einde waren er wat stevige overtredingen, die keeper Marco Verbeij nog een rode kaart opleverde. En dat terwijl iedereen even daarvoor dacht dat er al eerder een rode kaart gegeven had moeten worden toen Martijn Poot volledig vrij onderuit werd getrokken aan zijn arm door Destin van Dijk. Coach Joris Witjens wond zich daar nogal over op met als gevolg dat juist hij een gele kaart ontving van de arbiters Hommen/Van Kessel. Zij deden de pittige overtreding af met een twee-minuten-straf en dat schoot bij de Hellas-aanhang in het verkeerde keelgat. Daardoor groeide ook binnen de lijnen de irritaties bij de beide partijen.

Uiteindelijk konden beide partijen toch met de nodige tevredenheid de kleedkamers opzoeken. Aalsmeer, omdat het schadevrij met een zakelijke overwinning de kwartfinale had bereikt. Vol goede moed kan het zaterdag de strijd aanbinden met koploper Bocholt.

En Hellas putte moed uit het vertoonde spel in de wetenschap, dat het met deze vorm het zaterdag Quintus heel lastig kan maken in de altijd beladen burenruzie.

Doelpunten Hellas: Martijn Poot (14), Ismail Fakhir (4), Pim van Starrenburg (4), Wessel Coster (2), Kevin Pronk (2), Twan Klompé (2) en Thierry van Zundert (1).

Doelpunten Aalsmeer: Samir Benghanem (9), Destin van Dijk (7), Jeffrey Boomhouwer (6), Vaidas Trainavicius (4), Donny Vink (4), Tim Bottinga (3), Pepijn Michielsen (2), Don Hartog (1), Rob Jansen (1), Dennis Vesters (1), Max de Maat (1) en Jeremy van der Ban (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN   

Derbytime! Hellas - Quintus
BEKERWEDSTRIJD!