Derbytime! Hellas – Quintus

Derbytime! Hellas – Quintus

OP DE MAN AF: TOPAFFICHE HELLAS-QUINTUS GARANTIE VOOR SPEKTAKEL

De kans is groot dat de kampioen van de eredivisie dit seizoen uit de regio komt. En laat Hellas en Quintus, twee van de voornaamste titelkandidaten, vandaag (20.00 uur) tegen elkaar spelen. Het Haagse handbaltalent Twan Klompé (18) blikt vooruit.

Twan, je bent de laatste weken in grootse vorm bij Hellas Hoe komt dat?

,,Het gaat inderdaad lekker. Ik ben al langer bezig met een aantal verbeterpunten in mijn spel. Nu ga ik merken dat het werkt. Als zulke dingen lukken, krijg ik ook vanzelf meer vertrouwen in mijn eigen spel. Bovendien voel ik me op mijn gemak bij Hellas met mijn teamgenoten en de staf. Ik krijg ook veel vertrouwen en speeltijd van de coaches.”

Dat heeft toch ook te maken met jouw studie?

,,Klopt. Ik ben in Leiden begonnen met de studie Biomedische Wetenschappen. De combinatie tussen studeren en handballen was in het begin heel zwaar. Daarom heb ik uiteindelijk ook besloten niet naar de Handbal Academie te gaan. In het begin had ik moeite met het zoeken van rust. Alles kwam tegelijk. Nu ik een tijdje bezig ben, is de druk minder en dat zorgt voor meer rust in mijn hoofd. Dat komt mijn spel ten goede.”

Als international van Jong Oranje werd je gevraagd door de topclubs. Waarom bleef je toch bij Hellas?

,,Vanwege die combinatie studeren en handballen. Met al die extra reistijd zit ik hier beter op mijn plek. Anders zou het allemaal veel te veel worden. Bij Hellas is het goed te combineren en ik kan hier nog veel leren. Die overstap komt ooit nog wel.”

Wat kunnen we verwachten van de kraker tegen Quintus?

,,Wij hebben Quintus in Kwintsheul in het begin van de competitie verrast door te winnen. Dat zat ze niet lekker en willen ze niet weer laten gebeuren. Zij willen revanche en zijn daardoor extra gemotiveerd. We zijn allebei goed in vorm en aan elkaar gewaagd. Het zal dus weer bikkelen worden, waarbij het aankomt op het einde. Het voordeel bij ons is, dat iedereen kan scoren en dat ons spel niet afhankelijk is van één speler. Als er iemand niet goed speelt, pakt een ander het altijd op. Dus ik geef ons, ook met het thuisvoordeel, de meeste kans.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

HELLAS MORELE WINNAAR NA BOEIENDE DERBY
HELLAS TANKT VERTROUWEN ONDANKS RUIME NEDERLAAG TEGEN AALSMEER