Hellas verliest van BFC

Het Haagse Hellas verloor in Beek de topper van BFC met 33-28. De Limburgse ploeg toonde aan over veel kwaliteit te beschikken en te kunnen meedoen om de titel.

Coach Joris Witjens van Hellas: ,,We hadden een lastige avond. Maakten te veel individuele fouten. Bij de rust stonden we vijf doelpunten achter en die marge liep na het wisselen op tot zeven verschil. Daarna zijn we gedisciplineerder gaan spelen en met meer focus, waardoor we tot twee terugkwamen met nog vijf minuten. Dat kostte veel kracht en op het einde liep BFC nog wat uit.”

Niettemin was Witjens tevreden over de inzet van zijn mannen. ,,De spirit was goed en er was prima samenspel. We hebben alleen wel zowel verdedigend als in de omschakeling naar de aanval te veel steekjes laten vallen. Dat straft BFC meteen af. Het is geen schande om hier te verliezen, maar we hadden het beter kunnen doen.”Doelman Caspar Hovingh was zoals altijd ook weer realistisch in zijn terugblik. ,,BFC was sterker en heeft terecht gewonnen. We begonnen niet goed als team en ikzelf ook niet. Daardoor kwam BFC al snel op een voorsprong van een paar doelpunten. Na de rust kwam ik terug in de ploeg en ging het samen met de dekking een stuk beter. We kwamen terug van zeven achter naar twee. Dat kostte te veel kracht, vooral ook omdat we in de slotfase risico moesten nemen.”