REGIOGENOTEN OP SCHOT IN DE EREDIVISIE

VIJFTIEN DOELPUNTEN MARTIJN POOT VOOR HELLAS, TWAALF TREFFERS TIM LAMMERS VOOR EHC EN TIENMAAL RAAK RENÉ DE BAKKER VOOR QUINTUS

De mannen van Hellas haalden met 29-17 flink uit tegen Opleidingsteam Volendam. Martijn Poot schoot maar liefst vijftien keer raak voor de Hagenaars. Quintus blijft door de 30-38 overwinning bij Berdos meedoen om de eerste plaats. Bij de Westlanders was René de Bakker opnieuw de beste schutter met tien doelpunten.

HELLAS

De mannen van Hellas leefden zich uit tegen het Opleidingsteam van Volendam: 29-17. Met een bepalende rol voor topschutter Martijn Poot, die maar liefst vijftien keer raak schoot. De goalgetter was in zijn element: ,,Het ging lekker. Ik kreeg veel vrijheid om uit halen. Maar”, blijft hij altijd kritisch, ,,Het had nog wel beter gekund. Soms toch te gehaast en te slordig. Er is altijd ruimte voor verbetering.”

De Hagenaars begonnen nog slap aan de partij, volgens coach Joris Witjens, en kwamen daardoor na dertien minuten op een 3-7 achterstand.  Vervolgens werden de touwtjes wat strakker aangetrokken door de coach en was het vervolg van de eerste helft van uitzonderlijke klasse. Dat resulteerde in een 16-7 voorsprong. Flitsend combinatiespel, sterke dekking en een uitstekende Caspar Hovingh in het doel.

De tweede helft werd wat rommeliger, maar Hellas bleef gas geven en Volendam kwam geen moment meer onder de druk vandaan. Met een hoofdrol voor Wessel Coster, zowel aanvallend als verdedigend de leider van het team, speelden de Hellenen met overtuiging de partij naar het einde.