HELLAS WINT OVERTUIGEND VAN DYNAMICO

HELLAS

De Hagenaars hadden weinig moeite met het onderaan staande Dynamico. In Oss pakte het team van coach Joris Witjens na de 10-17 ruststand overtuigend met 19-34 de volle winst. Ondanks het gemis van een aantal basisspelers als Caspar Hovingh, Pim van Starrenburg, Twan Klompé en Thomas Beltman vanwege blessures, was Hellas toch op alle fronten de betere ploeg.

Het eerste kwartier was nog wat rommelig, waardoor de Hellenen na een 4-7 achterstand in de achtervolging moesten. In de verdediging werd orde op zaken gesteld en de aanvalsacties in de tweede fase verliepen vervolgens aanzienlijk beter.

Coach Witjens: ,,In de tweede helft hebben wij goed doorgedrukt en de wedstrijd simpel in het slot gegooid. Met een strakke dekking en goede omschakeling konden we makkelijk uitlopen naar de 19-34 eindstand. Ondanks de geblesseerden waren wij ook in deze samenstelling veel beter dan onze tegenstander. We hebben goed ons werk gedaan.”

Ismail Fakhir en Wessel Coster waren prima op dreef met ieder zeven doelpunten. Rens Hulspas keepte een prima eerste helft en ook Storm Bolman deed het in het tweede half uur heel goed met een stoppercentage van meer dan vijftig procent.

Caspar Hovingh, die juist zo goed in vorm was de laatste weken, kon nog niets zeggen over de ernst van zijn blessure. ,,Het zit aan de pees van mijn hamstring. Onze fysio Jeroen Coster moet nog precies bekijken wat er aan de hand is en hoe lang het kan gaan duren. Ik moet rustig aan doen en aan mijn herstel gaan werken. Hopelijk valt de schade mee. Rens en Storm hebben het goed gedaan, dus dat was in elk geval fijn om te zien.”