Hellas wint van Watersley

HELLAS begon nog stroef bij Watersley, maar pakte uiteindelijk met 23-31 toch de volle winst. Vooral de afronding bij de overtalsituaties liet te wensen over. Coach Richard Rijkens: ,,nu komt dat goed, maar tegen ploegen die verder zijn, kan ons dat de wedstrijd kosten.”

De omschakeling vanuit dekking was sterk bij de Hellenen, waardoor een voordelige marge van vijf doelpunten kon worden opgebouwd bij de rust: 10-15.

Rijkens paste nog wat tactische wijzigingen toe en dat leverde direct rendement op in het begin van de tweede helft. Binnen een kwartier was het 13-24 en kon de Haagse coach kiezen voor de ontwikkeling van zijn team. Zo bracht hij Rens Hulspas in voor de in topvorm verkerende doelman Storm Bolman en ook Hulspas speelde een prima partij. Ook Dave Uijtdewillegen in de rechterhoek was uitstekend op dreef en werd verkozen tot Man-van-de-Wedstrijd. Ook Michael Pronk speelde verdedigend en aanvallend met zijn sperretjes voor de opbouwers een sterke partij.

Door de vele wisselingen in het team werd het wel wat rommeliger, erkende ook Rijkens, maar op die manier konden wel alle spelers ervaring opdoen.

Vooral de mentale weerbaarheid was weer het belangrijke aspect binnen de Haagse ploeg. Ondanks het matige afronden, bleven de Hellenen met het ‘koppetje’ spelen. Door dit resultaat en het verlies van streekgenoot Quintus is Hellas naar de derde plaats opgeklommen.

Doelpunten: Kevin Pronk (9), Thomas Beltman (5), Dave Uijtdewillegen (5), Michael Pronk (4), Joey van Dalen (3), Vito Kloots (2), Thierry van Zundert (2) en Thierry van Zielst (1).